Kors av påskliljor
Foto: Mikaela Lindholm

PÅSK 2021

Påsken är kyrkans största helg. Vi firar att Jesus besegrar döden. I år firas det mer digitalt än det brukar men inte desto mindre.

Påsken är kyrkans största och mest glädjefyllda högtid. Vi firar att Jesus har besegrat döden!

Vi tänder ett ljus och ber: Gud, kom till oss denna påskhelg. Vi längtar efter ljuset. Vi ber för alla som är sjuka, för alla som arbetar med vård och omsorg, för alla som inte kan besöka sina nära och kära Gud, vi tänder ett ljus för livet. Amen

Runt om i våra kyrkor har det spelats in gudstjänster så du kan följa påskdagarna även på avstånd. Alla kyrkor (utom Långlöt) är öppna på långfredagen mellan kl 9-15 och under påskafton och påskdagen är Böda, Högby, Källa, Persnäs och Borgholm kyrkor öppna. Se kalendern för mer information.

Tänk på att hålla avstånd och respektera maxantalet om 8 personer i kyrkan samtidigt.

Varmt välkommen till våra olika sorters gudstjänster och öppna kyrkor under påsken!

Veckan före påsk kallas för Stilla veckan

Veckan före påsk kallas för stilla veckan eller passionsveckan. Det är den sista veckan i fastan och dagarna innan Jesus korsfästs. Stilla veckan börjar på palmsöndagen och fortsätter fram till påskafton.