Nya (tillfälliga) riktlinjer i samband med begravning

Begravning och gravsättning under rådande pandemi covid-19 i Norra Ölands pastorat . max 20 besökare/ begravning (uppdaterad 2020-04-03)

Kyrkorna får användas för kyrkliga handlingar

under april månad, men med följande restriktioner:

Dop, vigsel, begravning ska endast ske i kretsen av de allra närmaste. I linje med biskop Fredrik Modéus om detta beslutar kyrkoherde Anna Lundin Leander om en begränsning till max antal besökare är 20 personer i lokalen samtidigt.

INGA BEGRAVNINGAR, DOP, VIGSLAR KAN HÅLLAS I DE MINSTA KYRKORNA OCH KAPELLEN (s:t olofs kapell, S:t ELAVI KAPELL och EGBY KYRKA).

Man kan ha begravningsakten utomhus om vädret tillåter. Max antalet 20 personer gäller dock om akten är utomhus eller inomhus.

Vi påtalar också möjligheten att ha akt med urna vid ett senare tillfälle. Det finns även möjlighet att ha en begravning med bara det närmaste anhöriga och sedan ordna en minnesgudstjänst vid ett senare tillfälle.

KONTAKTA OSS: