Konfirmation 2019–2020

Nu tar vi emot anmälningar till konfirmation 2019–2020! Läs mer om våra grupper och anmäl dig här.

Nu tar vi emot anmälningar till konfirmation 2019–2020! Nedan finnar du information om våra grupper med olika upplägg, viktiga datum och formulär för anmälan via webbplatsen.

Konfirmationen är en bekräftelse av dopet. Är du inte döpt? I så fall anordnar vi en dopgudstjänst hos oss under hösten.

Måndag 27 maj 2019

Norrahammars församlingshem

• 19:00 - Informationsträff för nyfikna konfirmander och föräldrar

Söndag 15 september 2019

Norrahammars kyrka

• 18:00 - Konfirmandupptakt (Terminskonfirmander)

Torsdag 17 oktober 2019

Månsarps kyrka

• 18:00 - Konfirmandupptakt (Sommarkonfirmander)

Vi erbjuder två alternativ med olika upplägg och resmål:

1. terminskonfirmander med läsning under september 2019–maj 2020;
  2. sommarkonfirmander (Dalenkonfa) med läsning december 2019–juni 2020.

Alternativ 1 - Terminskonfirmander

Terminskonfirmander. Läsning september 2019–maj 2020.

Med start torsdag den 19 september träffas vi ungefär två torsdagar samt en söndag i månaden.

Torsdagarna inleds med fika i församlingshemmet från kl. 16:00. Sedan gör vi något intressant, lärorikt och roligt och slutar träffen 18:00.

Den 9 november åker vi till lägergården Tallnäs på övernattning tillsammans med Månsarp, Barnarp och Tenhults konfirmander.

Under påsklovet i april beger vi oss på en resa till Berlin med tre övernattningar.

Under året som går vill vi att man besöker minst 15 gudstjänster, men mer om det och upplägget får du vid upptakten den 15 september i Norrahammars kyrka klockan 18:00. Innan dess har vi en informationsträff för dig och dina föräldrar måndag den 27 maj kl 19:00 i Norrahammars församlingshem.

Konfirmationen sker i Norrahammars kyrka på lördag den 16 maj 2020.

Alternativ 2 - Sommarkonfirmander (Dalenkonfa)

Sommarkonfirmander. Läsning december 2019–juni 2020.

Under läsåret 2019–2020 kommer vi—Norrahammars församling och
Månsarps församling—att erbjuda en sommarkonfirmandgrupp.

Konfirmandupptakt sker den 17 oktober kl.18:00 i Månsarps kyrka.

Gruppen kommer att vara med på novemberlägret på Tallnäs 9–10 november tillsammans med Norrahammar, Månsarp, Barnarp och Tenhults terminskonfirmander.

Vi kommer sedan under läsåret träffas någon gång i månaden, men huvuddelen av konfirmandtiden är förlagd till de första veckorna på sommarlovet (vecka 25–26) där det också ingår några lägerdygn.

Konfirmation sker söndag 28 juni 2020.

Kontaktperson: Anna Pettersson, församlingspedagog i Månsarps församling (telefonnummer: 072 - 525 69 00).

Konfirmationsanmälan

Använd formuläret nedan för att anmäla dig till konfirmation direkt via webbplatsen. Konfirmationsgudstjänsten äger rum tidigast det år konfirmanden fyller 15 år eller går i årskurs 8.

Konfirmandinskrivning sker i september eller oktober beroende på gruppval. Kallelse skickas ut inför inskrivningen.

Det går även utmärkt att kontakta församlingsexpeditionen eller valfri konfirmandledare för att anmäla dig till konfirmation.

Mic Gadman

Kyrkomusiker, Konfirmandledare, Körledare