Foto: Roger Recarey-Gardeta

Sensommarmusik 2020

Norra Hagunda församling hälsar dig välkommen att avnjuta en rad konserter i sensommarkvällen – på plats eller på en smartphone eller dator nära dig...

 

Sensommarmusik – sedan länge en tradition i församlingen där en rad artister bjuder på olika musikstilar i olika kyrkor och lokaler runt om i församlingen. 

Sommarmusiken 2020 inleds onsdag den 5 augusti och avslutas den 26 september. I musikkvällarna ingår alltid en andakt med psalmsång. På grund av pågående corona-pandemi har vi enligt rekommendationer begränsat antalet besökare till max 50 personer beroende på lokalens storlek. Därför kommer vi i år att att livestreama konserterna på Youtube på följande länk...

https://www.youtube.com/channel/UCZslqgrOhKg7kAmF7bHakKA

Välkommen!

Onsdag 5 augusti klockan 19.00
Skogs-Tibble sockenstuga
Väsen 

Väsen, tre musiker som under 31 års intensivt samspel och turnerande renodlat sitt sound och sin sceniska närvaro till den grad att gruppen i dag är unik i sitt slag. Med sitt lekfulla och fulländade samspel verkar de trotsa fysikens lagar i något som förefaller vara en telepatisk kommunikation.

Musiken är intensiv och fylld av humor. Med hjälp av stundens inspiration skapar de ett helt eget musikaliskt språk som i sitt tilltal är lika modernt som ålderdomligt. Med grunden fast förankrad i generationer av uppländsk spelmanstradition har de alltid blicken nyfiket fäst vid nya musikaliska mål. Idag är Väsen en folkmusikens supergrupp med publik och följare långt utanför Sveriges gränser.

Väsen med sina tre medlemmar Olov Johansson på nyckelharpa, Mikael Marin på 5-strängad viola och Roger Tallroth på 12-strängad gitarr, är ett fenomen som bara kan inträffa då tre vänner och musikaliska virtuoser sluter upp kring sin kärlek till musiken under så lång tid som 31 år.

Onsdag 12 augusti klockan 19.00
Vänge kyrka
“Sommarpärlor” med Simplyfive

Medlemmarna i Simplyfive möttes för första gången i Uppsala domkyrkas gosskör och har sjungit tillsammans i över 10 år. Sedan starten 2011 har kvintetten flitigt turnerat genom Sverige, samarbetat med ledande körer och orkestrar och medverkat tillsammans med The King’s Singers vid en konsert i Uppsala domkyrka. Gruppen arrangerar även regelbundet egna konserter, framför allt genom det populära konsertkonceptet ”I sagornas värld”.

År 2017 tilldelades Simplyfive ”Kaggenstipendiet”, instiftat av Sångsällskapet Orphei Drängar (OD).

Som alltid bjuds publiken på ett varierat program som tar med lyssnarna på en resa genom olika musikgenrer med endast gruppens röster som instrument. Och vid ”Sommarpärlor med Simplyfive” blir det inget undantag. Från tonsättningar av engelskspråkiga dikter, genom den amerikanska psalmskatten till några pärlor hos den svenska A cappella - repertoaren.

Lördag 22 augusti klockan 16.00
Ekeby by
ako och Grosse

Uppsalaprofilen ako leder programmet och allsången ackompanjerad av musikern Grosse.

Anna-Karin ”ako” Nytell Oldeberg är en mycket engagerande sångerska, artist och tonsättare.

På gitarr, kontrabas och nyckelharpa återfinns Anders ”Grosse” Grotherus.

Onsdag 26 augusti klockan 19.00
Vänge kyrka
Trio Fenix 

Trio Fenix bjuder på sina allra finaste favoriter. Under kvällen får ni njuta musik av Sibelius, Mozart, Bach och lite till.

Trio Fenix är en nyskapande ensemble som har spelat ihop i snart tio år och har sedan dess haft som syfte att med kreativ nyfikenhet levandegöra musik. De medverkar ofta, som kärnan i Ensemble Fenix, runt om i Upplands kyrkor och samarbetar regelbundet med körer och solister. Under 2019 fick Trio Fenix glädjen att deltaga i masterclass för Gábor Tacács-Nagy.

Anna Kroeker, violin, är väletablerad som frilansmusiker med erfarenhet i flera av Sveriges stora symfoniorkestrar. I olika kammarmusiksammanhang spelar hon det mesta från barock till bluegrass och har sin utbildning från Sibeliusakademin och Musikhögskolan i Malmö.

Karin Ebbersten, viola, är anställd i Västerås Sinfonietta sedan 2012, men engageras också av andra större orkestrar. Hon är utbildad vid Musikhögskolorna i Malmö och Stockholm, samt Edsbergs musikinstitut.

Isabel Blommé, cello, är medlem i flertalet andra ensembler, såsom världs- och folkmusikensemblen Parizad  samt Stahlhammer Klezmer Classic Trio. Den sistnämnda trion har turnerat i Makedonien, USA och Israel. Isabel fick sin utbildning vid Musikhögskolan i Stockholm.

Lördag 5 september klockan 16.00
Vänge kyrka
”Spanskt, Bach och Beatles”, Anders Emtell 

Passionerade spanska toner blandas med barockens store mästare och The Beatles smittande tongångar. Anders Emtell, gitarr. 

Anders Emtell (f. 1978) är bördig från Sandviken. Vid 8 års ålder tog han sina första gitarrlektioner vid kommunala kulturskolan. Efter gymnasiet gick vägen via Falu Musikkonservatorium till fem år vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, varifrån han avlade sin Master in Music 2007.

Anders Emtell framträder som solist och kammarmusiker vid festivaler, kammarmusikföreningar och kyrkor. Hösten 2019 medverkade han i Uppsalas internationella gitarrfestival.

Lördag 12 september klockan 16.00
Skogs-Tibble kyrka
“Närvaro”, Beyond Blue 

Beyond Blue är en vokalgrupp från Uppsala som med sina framträdanden vill beröra människor genom både musik och texter.

I tider av avstånd, utglesning och distans ger vokalgruppen Beyond Blue en konsert med musikalisk närhet och närvaro. Det blir modern och tidlös vokalgruppsmusik med influenser från folkmusik, pop och visa.

Lördag 19 september klockan 16.00
Järlåsa kyrka
”En stund på jorden”, Voice of Heart 

För fjärde sommaren i rad besöker gruppen Voice of Heart de Uppländska kyrkorna, i år med programmet ”En stund på jorden”.

Som vanligt bjuds det på stor variation i programmet, denna gång med sånger av bla Marie Fredriksson, Cornelis Vreeswijk, The Beatles, instrumentalmusik, filmmusik och mycket annat.

 ”Vi skulle beskriva vårt sommarprogram som familjevänligt med musik för både själ hjärna och hjärta, vi tror det finns något för alla generationer och smaker”.

 Niclas Dahl (piano) och Mathilda Lindström (sång) har samarbetat sedan 2016 och med sig har de musikerna Ludwig Alexandersson (bas/sång) William Parkstam (trummor) och Andreas Forsberg (gitarr).

Lördag 26 september klockan 16.00
Järlåsa kyrka
Trio con Fuse

Med en repertoar som sträcker sig från Bach och Chopin till Jobim och Ellington får vi åter möta den trivsamma konstellationen i Trio con Fuse.

Robert Sund (piano och sång), Bertil Fernqvist (gitarr) och Curt Andersson (bas). Tre väletablerade herrar med jazzig framtoning som trivs tillsammans och ständigt utmanar varandra och sig själva med musikaliska krumsprång.