Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Musik i Sommarkväll 2019

Norra Hagunda församling hälsar dig välkommen till Musik i sommarkväll – sedan länge en tradition i församlingen där en rad artister bjuder på olika musikstilar i olika kyrkor och lokaler runt om i församlingen.

Sommarmusiken 2019 inleds onsdag den 26 juni och avslutas den 14 augusti. I musikkvällarna ingår alltid en andakt med psalmsång och kvällen avslutas med lite mingel i anslutning till kyrkan/lokalen.

Det är fri entré och vid utgången tar vi upp en kollekt.

26 juni, Järlåsa kyrka
Karin Ingebäck, Karin Axelson och Åke Sällström
Det är vackrast när det skymmer

Sommarens musikkvällar inleds av Karin Ingebäck, sång och Karin Axelson, tvärflöjt – sedan många år välbekanta som kantorer i församlingen. De ackompanjeras på flygel av Åke Sällström . Programmet innehåller musik av Franz Schubert och W A Mozart, Gunnar de Frumerie m.fl. samt skir, svensk sommarmusik.

Karin Ingebäck har framträtt på ett flertal svenska opera scener såsom Kungliga operan, Göteborgsoperan, Norrlandsoperan, Drottningholms slottsteater och Värmlandsoperan samt gjort gästspel på La Monnaie i Bryssel.

Karin Axelson är välkänd Uppsalamusiker. Född, uppvuxen och fortfarande bosatt i Uppsala. Efter många år som musiker, med undervisning, solistuppdrag, kammarmusik och kantorsjobb är hon nu frilans och engageras regelbundet som flöjtist och kantor.

Åke Sällström är kantor i Danmark/ Funbo församling.

 

3 juli, Skogs-Tibble kyrka
Linnékvintetten
Sommarklanger med Linnékvintetten

Linnekvintetten består av Bengt Fagerström och Paul Hägglöf på trumpet, Lennart Stevensson på horn, Birgitta Lagerstedt på trombon och Alexander Skylvik på tuba

Som en av länsmusikens ensembler har Linnékvintetten egna konsertprogram i Uppsala Konsert & Kongress. Men kvintetten spelar även med barn, för barn, med körer och inom vårdsektorn. Och varje sommar sedan 30 år tillbaka framför ensemblen den uppskattade Tornmusiken från domkyrkans södra torn.

Musikkvällen med Linnékvintetten i Skogs-Tibble bjuder på ett varierat program med musik av bland andra Wilhelm Peterson-Berger, John Dowland, Evert Taube och Carl-Michael Bellman.

 

10 juli, Ekeby  
ako, Grosse och Bromander
Här är den sköna sommaren

Kom och sjung med i sommarens skönaste sånger!

Tre välkända och uppskattade musiker i Uppsalas musikliv denna kväll i Ekeby:

Anna-Karin ”ako” Nytell Oldeberg som är en mycket engagerande sångerska, artist och tonsättare. Hon behärskar många musikaliska genrer som pop, musikal, folkmusik och jazz.

På gitarr, kontrabas och nyckelharpa återfinns Anders ”Grosse” Grotherus. Han är en mycket uppskattad musikant och har en stor och bred musikalisk erfarenhet.

Anders Bromander är en virtuos pianist, dragspelare och pensionerad kantor. Till hans andra musikaliska engagemang hör bland annat samarbete med Trio con X, Olov Johansson och Nisse Landgren.

 

17 juli, Järlåsa kyrka
Voice of Heart
Sång till Friheten

För tredje sommaren i rad besöker gruppen Voice of Heart de Uppländska kyrkorna, i år med programmet ”Sång till friheten”.

Som vanligt bjuds det på stor variation i programmet, denna gång med sånger av Marie Fredriksson, Benny Andersson, medeltida klanger, filmmusik och mycket annat.

”Vi skulle beskriva vårt sommarprogram som familjevänligt med musik för både själ hjärna och hjärta, vi tror det finns något för alla generationer”

Niclas Dahl (piano) och Mathilda Lindström (sång) har samarbetat sedan 2016 och med sig har de musikerna Ludwig Alexandersson (bas/sång) William Parkstam (trummor) och Andreas Forsberg (gitarr).

 

24 juli, Läby kyrka
Trio Fenix
Klassiska guldkorn

Trio Fenix bjuder på klassiska guldkorn från både den västerländska konstmusiken och folkmusik. Under kvällen får vi avnjuta Bachs Goldbergvariationer, Beethoven och musik i folkton.

Trio Fenix är en nyskapande ensemble som träffades 2011 och har sedan dess haft som syfte att med kreativ nyfikenhet levandegöra musik. De medverkar ofta, som kärnan i Ensemble Fenix, runt om i Upplands kyrkor och samarbetar regelbundet med körer och solister.

Anna Kroeker, violin, är en väletablerad frilansmusiker med erfarenhet i flera av Sveriges stora orkestrar såsom Kungliga filharmonikerna och Göteborgs symfoniorkester. Tillsammans med stråkkvartetten Aniara blev det också ett flertal skivinspelningar.

Karin Ebbersten, viola, har sin anställning i Västerås Sinfonietta men engageras även vid till exempel Göteborgsoperan och i Sveriges Radioorkester.

Cellisten, Isabel Blommé, är frilansande musiker både nationellt och internationellt, bland annat Sveriges radios symfoniorkester och New Zealand Symphony Orchestra. Hon är också medlem i världs- och folkmusikensemblen Parizad samt Stahlhammer Klezmer Classic Trio.

 

31 juli, Järlåsa kyrka
Trio con Fuse
Med jazzig framtoning

Med en repertoar som sträcker sig från Bach och Chopin till Jobim och Ellington får vi åter möta den trivsamma konstellationen i Trio con Fuse.

Robert Sund, piano och sång, Bertil Fernqvist, gitarr och Curt Andersson, bas. Tre väletablerade herrar med jazzig framtoning som trivs tillsammans och ständigt utmanar varandra och sig själva med musikaliska krumsprång.

 

7 augusti, Ålands bygdegård
Lingonben
Spelglädje i sommarkvällen

I början av  sin karriär öppnade gruppen ofta sina spelningar med Povel Ramels visa "Lingonben”.  När gruppesn sedan snabbt blev tvungna att komma på ett namn, blev det naturligt att välja det.

Lingonben bildades 2000, och de som nuvarande medlemmarna har spelat ihop sedan 2012.

Förutom att alla i gruppen sjunger, trakteras även keyboard, gitarr, nyckelharpa, bas, ukulele och diverse rytminstrument.

Lingonben blandar eget material med redan kända låtar som passar ensemblen. För närvarande framförs gärna låtar av bland andra Patsy Cline, Creedence Clearwater Revival, Owe Thörnqvist och Johnny Cash. Alla gruppens medlemmar är från Uppsala med omnejd och är ett glatt gäng som älskar att sjunga och spela.

 

14 augusti, Skogs-Tibble kyrka
Erika Lindgren Liljenstolpe och Cecilia Österholm
Folkmusik i sommarkvällen

Programmet bjuder på traditionellt såväl som nyskrivet material och blandar instrumentala låtar på fiol och nyckelharpa med sång.

Erika (fiol och sång) och Cecilia (nyckelharpor och sång) träffades 2002 och har båda sina rötter i den uppländska folkmusiken. Tillsammans har de gett ut tre kritikerrosade album samt turnerat flitigt i Sverige och utomlands. Spelplatserna har varierat från bland annat festivalscener till radio- och TV-framträdanden. Duon har också samarbetat med musiker som Malena Ernman och Benny Andersson. Om sin musik säger Erika och Cecilia: ”Vi strävar efter ett dynamiskt och tätt sammansvetsat samspel som bottnar i traditionen men där vi ständigt utmanar varandra till att skapa ett eget formspråk.”