Norra Hagunda församling Besöks- och postadress: Gamla Salavägen 31, 74020 Vänge Telefon: +46(18)364011 E-post till Norra Hagunda församling

Musik i Sommarkväll 2018

Norra Hagunda församling hälsar Dig välkommen till Musik i Sommarkväll - sedan länge en sommartradition i församlingen där en rad artister bjuder på olika musikstilar i olika kyrkor och lokaler runt om i våra bygder.

Sommarmusiken 2018 inleds onsdagen den 27 juni och avslutas den 15 augusti. I musikkvällarna ingår alltid en andakt med psalmsång och kvällen avslutas med lite mingel i anslutning till kyrkan/lokalen. Det är fri entré och vid utgången tar vi upp en kollekt.

Onsdag 27 juni kl 19.00 i Läby kyrka
Två gitarrer och några dikter
Siddhi Johan Sundt & Lars Björklund, gitarr och läsning

Siddhi Johan Sundt och Lars Björklund bjuder på ett omväxlande program med musik för gitarr, hämtad från olika tider och länder. Klassisk musik och välkända stycken blandas med improvisation och diktläsning.

Siddhi Johan Sundt är gitarrsolist, kammarmusiker och tonsättare. Lars Björklund är kaplan på Sigtunastiftelsen, författare och föreläsare med gitarren som följeslagare sedan många år.

Onsdag 4 juli kl 19.00 i Vänge kyrka
Ur skuggorna träder en renässansmästare fram
Cantamás

Renässansgruppen Cantamás är ett dynamiskt musikkollektiv där musicerandet bygger på kontraster och variation.

Vid kvällens framträdande får vi återupptäcka tonsättaren Pierre de La Rue, en av de verkligt stora tonsättarna från renässansen. Han förknippas med de s.k. Nederländska Skolorna under tidigt 1500-tal. Vid sin död år 1518 lämnade han en rik musikproduktion fylld av uttryck, djup, mörker och polyfoni efter sig.

Onsdag 11 juli kl 19.00 i Järlåsa kyrka
Med jazzig framtoning
Trio con Fuse

Med en repertoar som sträcker sig från Bach och Chopin till Jobim och Ellington får vi åter möta den trivsamma konstellationen i Trio con Fuse.

Robert Sund, piano och sång, Bertil Fernqvist, gitarr och Curt Andersson, bas. Tre väletablerade herrar med jazzig framtoning som trivs tillsammans och ständigt utmanar varandra och sig själva med musikaliska krumsprång.

Onsdag 18 juli kl 19.00 i Ekeby by
Då, nu…&…framåt!
Voice of Heart

Med medeltida klanger, välkända visor, filmmusik och nyskrivna sånger i ett välkomponerat program för själ, hjärna och hjärta får vi följa med på en musikalisk resa - ”då, nu & framåt” tillsammans med gruppen Voice of Heart.

Gruppens medlemmar - körledaren, pianisten och låtskrivaren Niclas Dahl, sångerskan Mathilda Lindström, John Eriksson, bas och gitarr och Rickard Engvall, trummor musicerar med glädje och allvar, nyfikenhet och god personkemi.

Onsdag 25 juli kl 19.00 i Ålands bygdegård
SommarVäsen
Väsen

Väsen, trion som låter som en hel orkester, är fortfarande, efter 28 år Mikael Marin, viola, Olov Johansson, Nyckelharpa och Roger Tallroth, gitarr.

Efter alla års turnerande spelar Väsen med mer energi och spellust än någonsin. Den Väsenska musiken har sina rötter i den uppländska spelmansmusiken men sträcker sina långa armar i många riktningar på den musikaliska kartan. Väsens musik är full av lek och skaparlust, glädje och nyfikenhet.

Onsdag 1 augusti kl 19.00 i Järlåsa kyrka
Under mina lockars skugga
Julia och Andreas Kreuger

I programmet Under mina lockars skugga, varvas vackra romanser och operaarior med finstämda och djärva pianostycken. Här skildras såväl hemliga kärleksmöten som olycklig kärlek, naturstämningar och den existentiella längtan som finns inneboende i oss alla.

Duon, som kusinerna Julia och Andreas Kreuger utgör, firar i sommar 10 år med ett flitigt musicerande, tillsammans och var och en för sig som sångerska och pianist.

Onsdag 8 augusti kl 19.00 i Vänge kyrka
Schuberts berömda stråkkvintett med 2 celli
Uppsala Kammarsolister

Uppsala Kammarsolister är en stråkensemble i världsklass som idag består av fem av Sveriges främsta musiker. Ensemblen förfogar över en gedigen repertoar som sträcker sig från barock till nutida musik och hyllas ofta för sina fantasifulla och personliga tolkningar. Som musikaliska grundbultar står Mozart och Brahms stråkkvintetter. Kvällens konsert bjuder på två verk av Franz Schubert; Stråktrio i B-dur och Stråkkvintett i C-dur.

Onsdag 15 augusti kl 19.00 i Skogs-Tibble sockenstuga
Allsång för stora & små med Maja, Bill och Bull
ako, Grosse & Anders Bromander

När katterna Maja, Bill och Bull bjuder upp till allsång hos Murre i Skogs-Tibble får vi sjunga med i sånger som passar för både stora och små barn! Ako, Grosse och Anders jam(m)ar från scenen och innan allsången sätter igång (kl 18:00) vankas det saft, bullar och ansiktsmålning! Välkomna till vår festliga avslutning på Musik i Sommarkväll!