Diakon sökes

Just nu söker vi en diakon på 80% som vill arbeta aktivt för att nå människor i vår församling. Både utanför och innanför vår ordinarie verksamhet.

Du skall ha en god förmåga att kunna få kontakt med människor och att bilda mötesplatser. Du kommer vara en given del av arbetslaget, men vara beredd på att arbeta självständigt. Vi ser även att du som diakon upplever det som självklart att medverka några gånger per år i våra gudstjänster.

Vi kan erbjuda dig en diakontjänst på landsbygden med närhet till Uppsala. Vår församling består av 70% kyrkotillhöriga, av 4500 invånare. Församlingen har fem kyrkor med olika karaktärer och anor från medeltiden.

Vi ser gärna dig som en av oss i ett vårt arbetslag som består av 12 fast anställda. Eftersom vi har verksamhet i fem områden i vår församling skall du ha körkort och tillgång till egen bil.

För ytterligare information hänvisar vi till vår kyrkoherde Jan Novosel 018-36 46 94 och ordf. i kyrkorådet Anders Edling tel. 070-601 22 58. Här på hemsidan kan ni få ytterligare information om församlingen och dess verksamhet.

Välkommen med Din ansökan och meritförteckning senast den 14 juni 2019 till

Gamla Salavägen 31