Foto: Magnus Aronson /Ikon

Coronaviruset och Norra Hagunda församlings verksamhet

Svenska kyrkan anpassar sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer som rör coronaviruset.

SIDAN UPPDATERADES SENAST

17 september 2020

Under våren 2020 valde församlingens kyrkoherde Jan Novosel, tillsammans med kyrkorådets ordförande, att all verksamhet för barn, ungdomar och vuxna skulle ställas in. Från och med vecka 39 startar vi upp de flesta verksamheter för barn och unga, endel verksamhet för vuxna och några av våra körer. Läs mer på respektive sida.

Församlingen kommer även att fira mässa på onsdagkvällar (17.30) och på söndagar (10.00) i Vänge kyrka. Se kaledariet. 

HJÄLP ATT HANDLA

Många församlingsbor är isolerade på grund av coronaviruset. Därför ställer Röda Korset och Svenska kyrkan i Norra hagunda församling om en del av den diakonala verksamheten och erbjuder praktisk hjälp, som att handla och att erbjuda någon att prata med. Kontakta vår diakon för vidare information.

Birgitta Brännström
Telefon: 018-36 40 27
E-post: birgitta.brannstrom@svenskakyrkan.se

VID GUDSTJÄNSTFIRANDE

Just nu behöver särskild hänsyn tas vid gudstjänstfirande. I nattvardsgudstjänsten, vid fridshälsningen, tar vi inte i hand, men kan på andra sätt hälsa varandra med Herrens frid. Vid nattvarden doppar vi brödet i vinet. Vi ber alla gudstjänstdeltagare att följa de instruktioner om tvättrutiner som finns i lokalerna.

Stanna hemma om du känner någon form av symptom (hosta, halsont, snuva, feber m fl), oavsett om du rest till drabbade områden eller inte. Om du tillhör en riskgrupp (t.ex. äldre personer och personer med underliggande sjukdomar) bör du också stanna hemma.

EXPEDITIONSTIDER

Expeditionen i Vänge håller stängt men nås på följande telefontider:

Tisdag 10-12
Onsdag 10-12, 13-15
Torsdag 10-12

JOURHAVANDE PRÄST

Svenska kyrans jourhavande präster tar människors oro på stort allvar, och kan hjälpa till genom samtalsstöd. Det är vår uppgift som kyrka att dela oro, ångest och frågor om liv och död, både när krisen gäller hela samhället och när den är personlig. 

Jourhavande präst, som nås via nödnumret 112, utökar nu sina telefontider och nås varje dag mellan klockan 17:00 och 08:00.

Läs mer på Uppsala stifts hemsidan

 

Vidare information kommer publiceras löpande.