Foto: Magnus Aronson /Ikon

Coronaviruset och Norra Hagunda församlings verksamhet

Svenska kyrkan anpassar sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer som rör coronaviruset.

SIDAN UPPDATERADES SENAST

14 september 2021

Med anledning av lättnader i restriktionerna den 1:a oktober så har kyrkoherde Jan Novosel beslutat att  Norra Hagundas verksamheter öppnas försiktigt under hösten. (Konfirmander, Öppet hus, som ses utomhus på tisdagar, samt promenaderna i Vänge på tisdagar fungerar som tidigare under nedstängningen). Förändringar kan ske snabbt håll dig informerad genom att besöka Norra Hagunda församlings hemsida som uppdateras omgående.  

VID GUDSTJÄNSTFIRANDE

Just nu behöver särskild hänsyn tas vid gudstjänstfirande. I nattvardsgudstjänsten på onsdagkvällar, vid fridshälsningen, tar vi inte i hand, men kan på andra sätt hälsa varandra med Herrens frid. Vid nattvarden tar vi bara emot brödet. Vi ber alla gudstjänstdeltagare att följa de instruktioner om tvättrutiner som finns i lokalerna.

Stanna hemma om du känner någon form av symptom (hosta, halsont, snuva, feber m fl), oavsett om du rest till drabbade områden eller inte. Om du tillhör en riskgrupp (t.ex. äldre personer och personer med underliggande sjukdomar) bör du också stanna hemma.

EXPEDITIONSTIDER

Expeditionen i Vänge håller stängt men nås på följande telefontider:

Tisdag 10-12
Onsdag 10-12, 13-15
Torsdag 10-12

JOURHAVANDE PRÄST

Svenska kyrans jourhavande präster tar människors oro på stort allvar, och kan hjälpa till genom samtalsstöd. Det är vår uppgift som kyrka att dela oro, ångest och frågor om liv och död, både när krisen gäller hela samhället och när den är personlig. 

Jourhavande präst, som nås via nödnumret 112, utökar nu sina telefontider och nås varje dag mellan klockan 17:00 och 08:00.

Läs mer på Uppsala stifts hemsidan

 

Vidare information kommer publiceras löpande.