Musik

Norra Hagunda församling har ett spännande och växande musikliv. Vi tar oss an utmaningarna med stort engagemang.

Vi har:
• fem kyrkor
• sju kyrkorglar varav, en från 1700-talet, två från 1800-talet och fyra från 1900-talet
• 13 pianon, varav 11 akustiska och en flygel, gitarrer, diverse slagverk och rytminstrument
• två kantorer och - framförallt -
• ca 70 körsångare i varierande åldrar

De förtroendevalda är förutseende och engagerade och därför finns en generös musikbudget som gör det möjligt att:

• höra körsång i våra kyrkor vid ca 40 tillfällen under året
• engagera solister och ensembler vid större kyrkliga helger

Orgeln i Järlåsa kyrka

Orgeln i Järlåsa byggdes 1754 och är ett unikt instrument; Landets då, och kanske alltid, främsta orgelbyggare Jonas Gren och Petter Stråhle byggde den och den är en av de få bevarade.