Lediga platser

Norra Gotlands pastorat har drygt 30 anställda: präster, diakoner, musiker, barn- och ungdomsledare, kontorspersonal och klockare. Tillsammans jobbar de för att underlätta för medlemmarna och de förtroendevalda i Svenska kyrkan.

Bild: Görel RM

Präst som längtar till församling
och landsbygd sökes!

Vill du leva och verka på världens vackraste ö?

Känna friheten i att arbeta i en församling, men också tryggheten i att vara en del av ett större pastorat? Uppskattar du att hälsa på församlingsborna i affären, älskar du möjligheten att bygga nätverk på plats? Vågar du verka för mångfald i ett ganska homogent samhälle? Gillar du charmen med traditioner, men tvekar inte för att introducera och prova nya saker? Är du beredd att bo på en ö?
I Norra Gotlands pastorat finns 25 kyrkor, en handfull kapell, några ödekyrkor och många andra platser att fira gudstjänst på. Här bor ca 11 000 personer, många kyrkotillhöriga. Antalet mångdubblas sommartid!

I varje socken finns ett engagemang kring sin kyrka, och ett gemensamt församlingsråd. I dessa har du god hjälp med planering av gudstjänståret och övergripande verksamheter.
Du i din tur tar med dig församlingens tankar och behov till hjärtat i pastoratet som ligger i Lärbro. Tillsammans på norra Gotland är ni 4-5 präster, två diakoner, en handfull musiker och en stabil trupp pedagoger, stöttade av ett 15-tal vaktmästare/klockare. Det betyder att du har stöd av flera - och du stöttar också dem. När du är ledig, kommer någon kollega och firar gudstjänsterna, likaså kan du behöva köra till andra platser för att döpa, viga och begrava. Tillsammans med kollegorna lägger du upp gudstjänstkalender och andra verksamheter och hjälps åt med övergripande planering för pastoratet. Dina specialintressen kan tack vare den större organisationen tas till vara och användas där de bäst lämpas. Tillsammans arbetar vi enligt ledorden tydlig, närvarande och diakonal.

Ett geografiskt utspritt pastorat kräver att du har organisationsförmåga och lätt kan se strukturer, samtidigt som du tycker att det är kul när andra kommer med input och förslag. Du vågar samarbeta med både kollegor och förtroendevalda och hålla en balans mellan att fatta egna beslut och att rådgöra tillsammans. Du har inget emot att köra bil och fysiskt skifta arbetsplats och kollegor under dagen. Du har ett stort hjärta och plats för många relationer i både glädje och sorg. Du gillar att möta människor i alla åldrar, och brinner för att föra ut evangeliet om Jesus och möjligheterna som finns med Gud som följeslagare. Du är prestigelös och står ut med kollegor som jobbar på egen hand, samtidigt som du coachar när behovet finns. Du vill dra din del av lasset. Du begriper dig på mobiltelefon, e-post och behärskar datorer på en hyfsad nivå. Du längtar efter att få leva på landet, på en ö mitt i havet, där du möter dina församlingsbor varje dag.

Tjänsten omfattar 100%, vi kommer överens om tillträdesdatum. Pastoratet kan vara behjälpliga i att hitta bostad.
Vi tillämpar fortlöpande intervjuer, så dröj inte med din ansökan.
Din ansökan med referenser skickas till norragotland.pastorat@svenskakyrkan.se

Kontakt & frågor
Kyrkoherde Martina Åkeson Wollbo