Norra Gotlands pastorat Besöksadress: Kyrkvägen 2, 62452 Lärbro Telefon: +46(498)222700 E-post till Norra Gotlands pastorat Webbplats

Lediga platser

Norra Gotlands pastorat har drygt 30 anställda: präster, diakoner, musiker, barn- och ungdomsledare, kontorspersonal och klockare. Tillsammans jobbar de för att underlätta för medlemmarna och de förtroendevalda i Svenska kyrkan.

Nu söker vi en
musiker på heltid!

Tjänsten är ett vikariat fram till 2018-12-31, med möjlighet till förlängning och fast anställning därefter.
Vill du vara med och bygga vår församling?

Vi söker dig som blir lycklig av att få träffa barnkören, längtar efter vuxenkören, känner värme av att möta människor vid soppluncher, är stolt över att få vara med vid förrättningar och förstås känner dig som mest hemma vid söndagens gudstjänst och mässa.

På norra Gotland har fler än 7 av 10 valt att vara med i Svenska kyrkan. Sommartid mångdubblas befolkningen, men året om är det en levande landsbygd. Driftiga företagare, trevliga skolor, förskolor och många föreningar. En stor del av din tid kommer du att arbeta i Stenkyrka församling med sina fyra kyrkor, där du är med och bygger församling.  I församlingens arbetslag är vi just nu en präst och två församlingsassistenter på barn- och ungdomssidan, men vi arbetar tätt tillsammans med våra ca 30 kollegor i pastoratet.
Du kommer även att tjänstgöra vid gudstjänster och förrättningar i pastoratets andra kyrkor och kapell. Alla utom en kyrka är medeltida, var och en med sin egen personlighet både vad det gäller utseende och instrument.

Du har kantorsexamen eller motsvarande, B-körkort och är beredd att leva och verka på en ö.

Vi tillämpar fortlöpande intervjuer med praktiska inslag,
Sista ansökningsdag för tjänsten är 30 juli 2017.
Tillträde enligt överenskommelse, tidigast 1/9 2017.

Upplysningar:
Emelie Stolpe Marklund, musikeransvarig
Emeilie Stolpe Marklund
Martina Åkeson Wollbo, kyrkoherde
Birgitta Pirhonen, församlingspräst Stenkyrka
Fackligt ombud
Linnea Tibell 073-073 84 30

Ansökan med personligt brev och CV till: