Drop-in dop & vigslar 10 juli

Gått i giftastankar, men det har inte blivit av? Ung eller gammal, och längtar efter att bli döpt?

Drop- in – hur går det till?

Så roligt att ni funderar på dop eller vigsel! Den 10 juli 2019 kl 14-20 välkomnar Fårö kyrka er till vigslar och dop som inte behöver förbokas.

När ni kommer till Fårö kyrka, så går ni till församlingshuset (mellan informationscentrum och kyrkan). Där anmäler ni er, och får en nummerlapp. Ni kan komma när som helst mellan kl 14 och 20 – vi lovar att ta hand om alla.

Vigsel

Hindersprövning - Ni visar upp ert hindersintyg (beställ från Skatteverket i god tid HÄR) .
ID - Ni visar upp giltiga ID (körkort, pass, ID-kort).
Medlem - Minst en av er är medlemmar i Svenska kyrkan.
Ring - Ni har med er minst en ring av valfri metall/legering.
Vittnen: När man gifter sig, så bevittnar alltid två personer utöver präst och brudpar vigseln. Ni kan antingen ha med er vittnen (valfria personer över 18 år) eller så agerar någon av den övriga personalen i kyrkan gärna vittnen.
Gäster: Ni väljer själva om ni vill ha gäster med er eller inte. Det finns gott om plats i kyrkan, men det är också fint innerligt att "bara vara ni två".
Fira – vi bjuder på kaffe & tårta i församlingshemmet, eller om man hellre vill ha en skål i alkoholfritt bubbel på kyrkbacken för att fira vidare på egen hand. På Fårö finns många trevliga restauranger om man vill äta en middag – boka gärna bord i förväg.

Ni kommer att bli tilldelade en präst och en musiker. På plats finns prästerna Lena Maria Hagensen och Martina Åkeson Wollbo, och musikerna Emelie Stolpe Marklund och Anton Linnerhed. Är det många par/dopbarn kan ni komma att få vänta en stund, men alla får ett enkelt personligt samtal med prästen innan vigseln. Ni kommer att prata om vilka ni är som par, och ert liv tillsammans. Varför just ni vill gifta er helt enkelt! Under samtalet bestämmer ni också psalmer (se förslag i rutan längre ner).
Hur själva vigselakten går till, kan ni läsa mer här (länk till vigselagenda).

DOP
ID – vi behöver se föräldrarnas legitimation om den som vill döpas är under 18 år, eller dopkandidatens eget ID.
Tillsammans med prästen pratar ni lite om varför ni valt att döpa ert barn/du vill döpa dig. Människor döps i alla åldrar - senast vi hade drop-in dop döptes en 83-åring. Det är aldrig för sent! Ni väljer ut psalmer och texter tillsammans med prästen.  Här kan du läsa vår doptidning, som berättar mer om dopet. I tidningen finns även en agenda för dopet, alltså hur det går till praktiskt.
Är personen som döps under 18 år, så får man gärna, om man vill, ha någon fadder med sig. Mer om fadderns uppgift står i doptidningen.

Efter dopet/vigseln bjuder vi på bubbel och jordgubbar på kyrkbacken, eller kaffe och tårta i församlingshemmet.
Vill ni, så erbjuder vi enkel fotografering (bilderna skickas i mail efteråt).
Det är helt gratis att gifta sig och att döpas!

Bild: Görel Robsarve Malmros