"Orgeln i fokus"

Nyhet Publicerad Ändrad

Under våren hälsar vi välkommen till "Orgeln i fokus" i Horns kyrka vid två tillfällen. Söndagen den 12 mars och söndagen den 23 april klockan. 18.00.

Söndagen den 23 april klockan 18.00 i Horns kyrka

Stephen Craig spelar på Söderlingsorgeln

Edward Elgar - “My idea is that there is music in the air, music is all around us; the world is full of it, and you simply take as much as you require.”
En vandring genom Storbritanniens landskap.

Stephen Craig jobbar som organist i Lidköpings församling och är redaktör för The Westfield Center for Historical Keyboard Studies tidning vid Cornell University: www.westfield.org.

Han har en kandidat och Master i piano från The Royal Welsh College of Music and Drama. Här vann han The Julian Jacobson Solo Piano Competition, Cardiff Violins Chamber Music Competition och The Lawrence Davies Award till studenten med mest potential. Hos The Royal College of Organists i London har han The Associated Diploma. Från Göteborgs universitet har han en kandidat i kyrkomusik och Master i orgel och relaterade tangentinstrument.

I tre år jobbade Stephen i Israel och Palestina, först som ackompanjatör för The Edward Said National Conservatoire of Palestine och sen som pianist för Daniel Barenboims Music Foundation. Där fick han samarbeta med musiker ifrån hela världen som kammarmusiker och lärare. En höjdpunkt var att vara involverad i den första operan på arabiska.

När Stephen flyttade till Sverige 2011 växte hans intresse för historiska instrument samt att forska i historiska manuskript och utveckla nya utgåvor.