Konfirmand 20/21?

Välkommen!

Tro, hopp och kärlek

Vad ska jag bli i framtiden?

Varför firar vi jul?

Vem är egentligen en riktig vän?

Spelar det någon roll vem jag blir kär i?

Hur gammal blev Jesus?

Vem kan jag lita på?

Hur kommer framtiden att bli?

Under tiden som konfirmand får du lära dig mer om kyrkan och om kristen tro. Men konfirmandtiden utgår också ifrån dina frågor om livet, relationer, framtiden och allt möjilgt annat. Vi tror att Gud finns med i hela livet och därför är det lika viktigt att prata om kärlek som det är att prata om kyrkan, lika viktigt att få ställa sina frågor och framtiden som det är att få ställa frågor om Jesus.

Alla frågor har vi inte svar på. Vissa frågor har inte något svar. Men att få ställa de viktiga frågorna och att prata om dem på allvar gör att vi växer som människor.

Konfirmation

Det året du fyller fjorton år eller när du går i åttan blir du inbjuden att konfirmeras i Svenska kyrkan.

Under konfirmandtiden träffas vi en eftermiddag varannan vecka under både höst- och vårterminen. Vi träffas direkt efter skolan och börjar alltid med en mackfika. När vi träffas brukar vi prata om ett speciellt tema och leka lekar, tävla, göra drama eller sjunga.

Du får också följa med på läger. Vi åker på ett läger på hösten och ett på våren. Båda gångerna är vi borta fredag till söndag.

Under konfirmandtiden kommer du att få fira gudstjänst både tillsammans med din konfirmandgrupp och i församlingens vanliga gudstjänster.

I maj 2021 avslutas konfirmandtiden med konfirmationsgudstjänst.

Du är välkommen även om du känner dig osäker på om du vill konfirmeras. Kom och testa om det är någonting för dig.

Konfirmandgrupper i Norra Billing

Horngruppen

Tid: Onsdagar jämna veckor kl. 14.45 - 16.45

Plats: Stöpengården

Ledare: Erik Horner, Ann-Sofie Sjögren och Cecilia Lövgren

konfirmation i Horns kyrka maj 2021

Bergsgruppen

Tid: Onsdagar udda veckor kl. 14.45 - 16.45

Plats: Stöpengården

Ledare: Erik Horner, Therése Wästefors och Magnus Lundberg

Konfirmation i Bergs kyrka maj 2021

Väringsgruppen

Tid: Onsdagar jämna veckor kl. 15-17

Plats: Värings församlingshem

Ledare: Karin Mannesson, Anna Gaberg och Elin Johansson

Konfirmation i Väring och Vad i maj 2021

Anmälan

skicka gärna en anmälan med namn, kontaktuppgifter och önskemål om vilken grupp du vill vara med i till Ann-Sofie Sjögren. Du kan också kontakta oss om du har några frågor.

Ann-Sofie Sjögren, 070-874 11 42, ann-sofie.sjogren@svenskakyrkan.se

Gruppstart med inskrivning

Konfirmander och deras vuxna träffas söndagen 13 september kl. 16.00 i Värings församlingshem.

Kontakt och information

Kontaktuppgifter till pastoratet och alla ledare finns här på pastoratets hemsida.