Vill du bli Svenska kyrkan i Oslos nya organist ?

Är du initiativrik, energisk, älskar att fira gudstjänst och att kommunicera med musik? Då hoppas vi att du söker tjänsten som organist i Svenska kyrkan i Norge.

Organist till Svenska Margaretakyrkan i Oslo

(100% tillsvidareanställning)
I centrala Oslo har Svenska kyrkan en aktiv mötesplats i Svenska Margaretakyrkan. Gudstjänster, babycaféer, körer, samtalsgrupper och ett omfattande firandet av svenska högtider gör kyrkan till en central plats för Svenskar i Oslo.

Församlingens musikliv är stort och av erkänt god kvalité. Högmässor, konsertserier och ett välbesökt Luciafirande är några betydelsefulla delar i församlingens musikliv. Församlingen arbetar medvetet med att engagera många till delaktighet och i det arbetet spelar musiker och kyrkomusiken en viktig roll. Organisten ingår i ett arbetslag med många frivilliga och 12 anställda.

Kyrkorummet har en mycket uppskattad akustik och är eftertraktat som kyrkokonsertmiljö för några av Norges mest välmeriterade ensembler (t ex Det Norske Solistkor och Barokkanerne). Kyrkans instrumentbestånd är antagligen Oslos bästa med tre förstklassiga orgelinstrument och en ny Bösendorfer-flygel. Orglarna är en 26-stämmig Zetterqvist från 1925, en 19-stämmig senbarock orgel i Silbermann-stil, byggd 2016 av Tomaž Močnik, samt en 5-stämmig kistorgel av Klop. Församlingen har ett nära samarbete med Norges Musikkhøgskole och Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival.

Vi söker dig som

Bild: Sven-Åke Svensson
  • är initiativrik, energisk och älskar att kommunicera med musik och har ett engagemang i kultur och teologi.
  • har erkänd kompetens inom såväl liturgiskt som solistiskt orgelspel och är en god ackompanjatör.
  • har dokumenterad erfarenhet av kördirigering och ett genuint intresse av att utveckla och vårda gudstjänst och musik i en församling.
  • uppskattar att uppmuntra delaktighet av ideella och professionella på alla nivåer.
  • har en bredd i musikaliska preferenser och förmågor.

Arbetsuppgifter

• Ansvara för musiken vid gudstjänster och kyrkliga handlingar i Margaretakyrkan
  •  Leda och samordna församlingens egen konsertserie och församlingens delaktighet i stadens kultur- och musikfestivaler
  •  Leda två vuxenkörer
  • Utveckla arbetet med instrument- och vokalensembler till församlingens gudstjänstliv

Om ansökan

Ansökan, innehållande CV, personligt brev och utdrag ur polisens belastningsregister skall vara Svenska kyrkan i Norge tillhanda senast 13 maj 2018. Tjänsten är en tillsvidareanställning (lokal anställning). Bostad finns tillgänglig och kan utifrån önskemål ingå i tjänsten.

Intervjutillfällen blir 30 och 31 maj.

Skicka ansökan till: Svenska kyrkan i Oslo
eller via postgång: Svenska kyrkan i Norge, Hammersborg Torg 8b, N-0179 Oslo, Norge (observera att vanlig postgång kan ta upp till 6 dagar från Sverige)

Vill du veta mer?? Då kan du kontakta

Per Anders Sandgren