Konsert i Allhelgonatid

Den 7 november kl. 16.00 framförs verket Lysande mörker.

Svenska kyrkan i Norge bjuder in till konsert i Margaretakyrkan. Konserten kommer att innehålla ett uruppförande av ett helt nytt verk av tonsättaren Kristian Hernes - Lysande mörker. Verket är skrivet för Margaretakyrkans Kammarkör, orgel, violin, cello och barytonsolist och är baserat på texter av kyrkans diakon Kristina S Furberg. Verket framförs tillsammans med Maurice Duruflés ljusa Requiem, som avslutas med änglarnas sång med en bön om evig vila.

Denna konsert blir en inledning av ett musikaliskt firande i samband med Margaretakyrkans 100-årsjubileum 2025. Varje termin från denna höst fram till jubileumshösten 2025 kommer ett specialskrivet verk, särskilt komponerat för församlingens körer och vårt kyrkorum, att beställas, framföras och ges ut. Detta kulminerar i en nyskriven Jubileumskantat, skriven för alla församlingens körer och våra instrument, som kommer att framföras i december 2025.​

Medverkande:
Margaretakyrkans Kammarkör