', 'auto', { 'name': 'localTracker' }); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('require', 'GTM-MGTB4GW'); ga('send', 'pageview', '/norge/kyrkvard-i-trondheim/1236140'); ga('localTracker.send', 'pageview', '/norge/kyrkvard-i-trondheim/1236140');

Kyrkvärd i Trondheim – kom med i gänget!

Vad innebär det? Du ska tända altarljusen och hjälpa till med förberedelserna inför gudstjänsten, dela ut psalmböcker, hälsa besökarna välkomna när de kommer, ringa i klockorna och stanna kvar efter gudstjänstens slut och ställa i ordning.

Om du vill göra mer Du kan också få läsa dagens bibeltext, leda förbönen, hjälpa till att dela ut nattvarden.

När och var? Ilens kyrka, oftast från kl. 17.45 (gudstjänsten börjar kl.18.00) – ca 20.15. Det är bra om du är kyrkvärd minst två gånger om året.
Det är bra, men inte nödvändigt att du firat gudstjänst förut.

Du får den introduktionsutbildning du behöver innan du börjar. Genom uppdraget får du vara med i en spännande uppbyggnadsfas för Svenska kyrkan i Trondheim. Gudstjänsten gör vi tillsammans!

Minimitagande Två gånger om året (vi firar gudstjänst i Ilens kyrka ca 10 ggr/året)