Någon sitter vid ett skrivbord bakom en datorskärm och knappar på ett tangentbord.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Vi söker en förvaltningsassistent till kyrkogårdsförvaltningen!

Nordmarkens pastorat söker förvaltningsassistent till kyrkogårdsförvaltningen. Tillsvidareanställning 100%

Nordmarkens pastorat består av åtta församlingar, nio vackra kyrkor med tillhörande kyrkogårdar och ett stort fastighetsbestånd. Pastoratets huvudexpedition är belägen i Årjäng.


Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen i Nordmarkens pastorat bedriver begravnings- och serviceverksamhet med högt ställda etiska krav och ansvarar för 9 begravningsplatser, med stora kulturhistoriska värden. På förvaltningen arbetar i dagsläget 14 tillsvidareanställda.


Arbetsbeskrivning

Du kommer i tjänsten som förvaltningsassistent att möta människor i olika skeden av livet och en stor del av arbetet innebär att ha kontakt med anhöriga och deras frågor kring gravar, gravsättning, gravskötsel och begravningsverksamheten som helhet. Kontakterna sker via mail, telefon och personliga besök. I arbetsuppgifterna ingår all administration gällande gravrätter samt administrationen av gravskötselavtal. Dokumentation sker i verksamhetssystemen Labora.


Kvalifikationer

Vi söker dig med gymnasiekompetens och erfarenhet av administrativt arbete. Du bör ha vana att arbeta i ärendebaserade system och för att fungera och trivas i rollen behöver du ha en god samarbetsförmåga och servicekänsla, vilket innebär att du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du arbetar lika gärna självständigt som i grupp och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra att prestera.

I ditt arbete har du förmåga att strukturera och planera dina uppgifter på ett effektivt sätt, samtidigt som du har förmåga att anpassa och styra om utifrån nya omständigheter. För att lyckas i rollen är du även noggrann och mån om att upprätthålla en god kvalité. Det är meriterande om du har kunskaper om förvaltningslagen samt lagen om offentlighet och sekretess. Det är även positivt om du är proaktiv och bidrar till det utvecklingsarbete som pågår inom förvaltningen och pastoratet.

Det är viktigt att du har förståelse för Svenska kyrkans uppdrag och verksamhet. Vi möter människor i sorg och det läggs därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav.


Välkommen med din ansökan! 

Din ansökan ska innehålla personligt brev samt CV. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Du sänder ansökan till: nordmarkens.pastorat@svenskakyrkan.se Vi vill ha din ansökan senast 2024-06-30.

Kontakt för frågor om tjänsten: Kyrkogårdschef Anders Robertsson, anders.robertsson@svenskakyrkan.se, 0573-13608