Meny

Vi söker kyrkoherde och komministrar!

Kyrkoherde

Nordmarkens Pastorat ligger i sydvästra Värmland och tillhör Karlstads Stift. Vi består av 8 församlingar och ca 35 medarbetare.

 I Nordmarkens Pastorat drivs vi av ett entreprenörskap och ett otroligt engagemang i hela bygden. Tillsammans har vi skapat ett rikt församlingsliv, ett engagerat arbetslag och goda relationer för livet. Vi söker en driven kyrkoherde som tillsammans med oss fortsätter vårt utvecklingsarbete, har mod till förändring och visar omtanke för vårt pastorat. Du ges möjlighet att utveckla tjänsten och får stöd från biskopen och kontraktsprosten. Om du känner till några präster som också skulle trivas med närheten till varje kyrka i ett grönskande skogsliv med närhet till hjortron och älgjakt eller som lockas av närheten till Oslos pulserande kulturliv är de också välkomna att söka. Tillsammans kommer vi att skapa en spännande och hållbar arbetsmiljö och församlingsliv. I Karlstads stift är biskop Sören Dalevis valspråk ”människa bland människor” vilket kännetecknar vår syn på en kyrka i framtiden.

 Nuvarande kyrkoherde kommer gå i pension varav vi söker en ersättare.

 Arbetsuppgifter

Våra medarbetare är otroligt engagerade och driva varav det ställer höga krav på dig som ledare. Du ska tillsammans med dina medarbetare, förtroendevalda och ideella utveckla organisationen och inspirera till kreativitet och handlingskraftighet. Du är en person som kan planera och administrera församlingens verksamhet och som har god kunskap i ekonomi- och organisationsfrågor. Din roll som ledare hos oss innebär att du ser en utmaning i att ständigt förbättra verksamheten och att samtidigt få alla att se det positiva i det.                                                                                   

Krav för tjänsten

Vi söker dig som är prästvigd i Svenska kyrkans ordning och har behörighet att söka tjänst som kyrkoherde enligt kyrkoordningen. Du innehar B-körkort.

 

Som person är du:

Du trivs med att leda andra människor på ett ödmjukt och lyhört sätt, samtidigt som du kan fatta beslut och agera när det krävs. Du får energi av att se dina medarbetare utvecklas och anser att prestigelöshet och arbetsglädje är nödvändigt för att lyckas. Du är tydlig och rak i din kommunikation oavsett vem du kommunicerar med. Du inser vikten av att delegera och att arbeta långsiktigt med en strategisk plan för pastoratets arbete i framtiden. Du drivs av att en vilja att skapa bra förutsättningar för Svenska Kyrkan även i framtiden. Du motiveras av vår biskops valspråk och kan ta det till ditt hjärta.

 Övrig information

Vi erbjuder möjlighet till tjänstebostad, tjänstebil och goda möjligheter till kompetensutveckling samt till flexibilitet för att kunna förena arbetsliv och privatliv. Vi kallar till digitala intervjuer löpande under ansökningstiden så välkommen med din ansökan redan idag. Eftersom vi även söker flera komministrar får du gärna tipsa vänner så kanske en flytt till natursköna Värmland kan bli verklighet för er alla.

 Anställningsform

Tjänsten är tillsvidare på heltid med placering i Nordmarkens pastorat.

 Upplysningar om tjänsten

Kyrkoherde Rune Wallmyr, 0573-136 01

Kyrkorådets ordförande Ulla Paulsson, 070-543 93 77

HR-generalist Valentina Hammarström, 054-17 24 68

KyrkA, Per-Eric Nyman, 070-6633698

Ansökan

Välkommen med din ansökan, senast 2020-06-04 på e-post till nordmarkens.pastorat@svenskakyrkan.se Märk din ansökan med ”Ansökan kyrkoherde”.

Din ansökan måste innehålla:

- Personligt brev
- CV
- Uppgift om tre referenspersoner med kontaktuppgifter
- Präst-/diakonbrev
- Vigselförordnande
- Skriftlig förklaring att man är beredd att tjänstgöra med andra inom vigningstjänsten
  oavsett kön
 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 Komministrar

Nordmarkens Pastorat ligger i sydvästra Värmland och tillhör Karlstads Stift. Vi består av 8 församlingar och ca 35 medarbetare.

I Nordmarkens Pastorat drivs vi av ett entreprenörskap och ett otroligt engagemang i hela bygden. Tillsammans har vi skapat ett rikt församlingsliv, ett engagerat arbetslag och goda relationer för livet. Vi söker engagerade komministrar som tillsammans med oss fortsätter vårt utvecklingsarbete, kan driva förändringar och visar omsorg för vårt pastorat. Det finns möjlighet att du tillsammans med kyrkoherden utvecklar tjänsten i en riktning som stimulerar dig samtidigt som den främjar vårt pastorat. Om du känner flera präster som också skulle trivas med närheten till varje kyrka i ett grönskande skogsliv med närhet till hjortron och älgjakt eller som lockas av närheten till Oslos pulserande kulturliv är de också välkomna att söka. Tillsammans kommer vi att skapa en spännande och hållbar arbetsmiljö och församlingsliv. I Karlstads stift är biskop Sören Dalevis valspråk ”människa bland människor” vilket kännetecknar vår syn på en kyrka i framtiden.

Arbetsuppgifter

I din tjänst kommer du vara ansvarig för en eller två församlingar, varav det är viktigt för oss att du har en bredd i ditt arbete och trivs med den variationen och flexibilitet som det innebär. Vi ser gärna att vi i samspel formar tjänsten utefter dina intressen och främsta egenskaper. För oss är det viktigt att du känner att du får utvecklas hos oss för då tror vi att det skapar ett mervärde för oss som organisation och i förlängningen för hela bygden. Vi värdesätter våra medarbetares kompetens och erfarenheter och ser vikten av att vi Tillsammans arbetar för det som är bäst för den enskilde medarbetaren och för organisationen i stort.

Krav för tjänsten

Vi söker dig som är prästvigd i Svenska kyrkans ordning. Du innehar även B-körkort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Som person är du:

Nordmarkens pastorat kännetecknas av ett driv och engagemang varav det är viktigt för oss att du också identifierar dig med det samt som en person som gärna ser nya möjligheter och är positiv inför utvecklings-och förändringsarbete. Du är kreativ med ett lösningsfokus. Du har lätt för att samarbeta med människor, oavsett om det är kollegor, församlingsbor, förtroendevalda eller ideella. Oavsett kontaktyta inser du värdet av att du alltid representerar Nordmarkens Pastorat, Karlstads Stift och Svenska Kyrkan. Du får energi av att driva ditt arbete framåt och att tillsammans med andra skapa möjligheter för att vara kyrka i framtiden.

Övrig information

Vi erbjuder möjlighet till tjänstebostad, tjänstebil och goda möjligheter till kompetensutveckling samt till flexibilitet för att kunna förena arbetsliv och privatliv. Intervjuerna kommer ske digitalt som. Vi kallar till digitala intervjuer löpande under ansökningstiden så välkommen med din ansökan redan idag. Eftersom vi söker flera komministrar får du gärna tipsa vänner så kanske en flytt till natursköna Värmland kan bli verklighet för er alla.

Anställningsform

Tjänsten är tillsvidare på heltid med placering i Nordmarkens pastorat. 

Upplysningar om tjänsten

Kyrkoherde Rune Wallmyr, 0573-136 01

Kyrkorådets ordförande Ulla Paulsson, 070-5439377

HR-generalist Valentina Hammarström, 054-172468

KyrkA, Per-Eric Nyman, 070-6633698

 Ansökan

Välkommen med din ansökan, senast 2020-06-04 på e-post till nordmarkens.pastorat@svenskakyrkan.se Märk din ansökan med ”Ansökan komminister”.

Din ansökan måste innehålla:

- Personligt brev
- CV
- Uppgift om tre referenspersoner med kontaktuppgifter
- Präst-/diakonbrev
- Vigselförordnande
- Skriftlig förklaring att man är beredd att tjänstgöra med andra inom vigningstjänsten
  oavsett kön
 

 Varmt välkommen med din ansökan!