NORDMARKENS PASTORAT RUSTAR FÖR FRAMTIDEN!

I Nordmarken finner du ett pastorat där du tillsammans med kreativa medarbetare får vara med och utveckla kyrkan som en naturlig medaktör i samhälls- och kulturliv. Sång- och musikverksamheten har stor plats men också utveckling av diakonin och arbete bland barn och unga – allt med en tydlig koppling till den utmaning som evangeliet, det glada budskapet innebär.  Här finns storslagen natur, bra skola och rikt utbud av fritidsaktiviteter.

DÄRFÖR SÖKER VI NU FÖLJANDE MEDARBETARE:

Två präster/församlingsherdar 100%

I din tjänst får du särskilt ansvar för två församlingar med allehanda uppgifter som hör till prästens roll och funktion. Vi önskar att du är en positiv, flexibel och trygg person som har lätt att samarbeta med såväl kollegor som ideella. Du är beredd att arbeta över hela det pastorala fältet där gudstjänster och förrättningar är givet. Dina personliga gåvor och intressen kan komma att spela roll för tjänstens utformning.

Kantor 100%

Tjänsten omfattar hela bredden av kyrkomusikaliska uppgifter. Den är i huvudsak förlagd till den största församlingen, Silbodal, med kyrkokör och barnkör men tjänstgöring sker efter behov i hela pastoratet.  Du får här goda möjligheter att själv utveckla församlingens musikliv men också tillfälle till samverkan med pastoratets övriga körer.

Kanslist/informatör 100%

I din tjänst får du arbeta med information och PR, ansvara för pastoratets hemsida och vår publikation ”kyrknytt”, annonsering, arkiv och diarium samt sekreteraruppgifter och du är den som tar emot samtal och besökare till pastorsexpeditionen.

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom företag eller förvaltning är meriterande.

Fritidsledare 100%

Tjänsten har  huvudinriktning mot barn, unga och konfirmander. Du ingår i ett arbetslag men behöver också kunna arbeta självständigt och med eget ansvar. I tjänsten ingår viss tjänstgöring på kvällar och helger samt lägerverksamhet.

Erfarenhet av arbete i kyrka och föreningsliv är meriterande.

För tjänsterna gäller att du tillhör Svenska kyrkan, delar dess värderingar samt att du har körkort och tillgång till bil.

Välkommen med din ansökan med löneanspråk och referenter.
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Upplysning om tjänsterna lämnas av kyrkoherde Rune Wallmyr 0573 -13601.

Maila till: nordmarkens.pastorat@svenskakyrkan.se

Brev till: Nordmarkens pastorat, Box 106, 672 31 Årjäng

Sista ansökningsdag är den 14 mars.

Tillträde efter överenskommelse.

Kyrkvaktmästare 100 %

Nordmarkens pastorat söker en kyrkvaktmästare 100 %. Vi erbjuder ett trevligt, omväxlande och ansvarsfullt arbete i ett glatt och mycket väl samarbetande arbetslag.

Tjänstens placering är i Silbodals församling men du ska kunna vara verksam inom Nordmarkens pastorat.

Vaktmästartjänsten på 100 % innebär både:
Inre tjänstgöring:
-Ansvara för ljud, ljus och iordningställande av lokal vid kyrkliga handlingar så som dop, vigsel, begravningar och gudstjänster samt vid konserter.
- Möblera inför olika verksamheter.

Yttre tjänstgöring:
- Skötsel av grönytor.
- Arbete med maskiner.
- Delta i begravningsarbeten.

Fastighetsskötsel:
- Snöröjning och halkbekämpning.
- Mindre underhåll i pastoratet fastigheter.
- Anlita och i viss mån samordna entreprenörer för fastighetsarbete inom pastoratet.
- Medverka i underhållsplanering.

Vi söker dig som:

• Har erfarenhet av yrket eller liknande arbete.
  • Har utbildning inom den gröna sektorn.
  • Trivs med att arbeta såväl självständigt som i arbetslag.
  • Är social och lyhörd i mötet med människor.
  • Har en god social förmåga då arbetet innebär mycket kontakt med församlingsbor.
  • Har viss vana av maskiner och redskap och service av dessa.
  • Har datorvana.
  • Är en person som ser vad som behöver göras och gör det, enskilt eller i
    gemenskap med kollegorna.
  • Inte är rädd för höga höjder eller trånga utrymmen.

Krav på körkort B och tillgång till egen bil.
BE körkort är meriterande

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och har respekt för Svenska
kyrkans målsättningar och värdegrund

Vi rekryterar löpande så skicka in din ansökan idag.

Kontaktpersoner Peter Söderback 0573-136 03 peter.soderback@svenskakyrkan.se

Sista ansökningsdag 2019-03-14