Foto: Magnus Aronsson / IKON

Ett litet barn har kommit till världen - välkommen att boka dop hos oss!

För dig som förälder kan dopet vara ett tecken på tacksamhet, att du har fått bli förälder till just denna lilla människa. Dopet är en kärlekshandling. Man kan likna det vid att Gud omfamnar den som döps och lovar att alltid vara nära honom eller henne, vad som än sker, under livets alla dagar.

Dop och medlemskap
Dopet är grunden till medlemskap i Svenska kyrkan. Den som har döpts i ett annat kristet samfund är också välkommen som medlem i Svenska kyrkan, något nytt dop behövs inte. Enligt Svenska kyrkans ordning gäller ett kristet dop för alltid.

När kan man döpa?
Dop kan ske i en vanlig gudstjänst eller i en särskild dopgudstjänst.

På söndagar firar vi som regel gudstjänst i kyrkan och då kan dopet ske i gudstjänsten. Då får församlingen också se och uppleva hur en ny medlem döps och välkomnas till gemenskapen.

Vi erbjuder också möjligheter till dop på lördagar och försöker så långt det är möjligt att se till dopfamiljens önskemål om datum.

Dop kostar inget
Själva dopet kostar ingenting. Detta gäller både i den egna församlingen eller om man väljer att döpa någon annanstans. Dopklänning finns att låna och vi lånar gärna ut församlingshemmet för dopkalas där släkt och vänner kan samlas efteråt. Fråga om detta när du ringer för att bestämma dopdag.

Hur gör man?
Vill du att ditt barn ska döpas eller vill du själv döpas kontaktar du pastorsexpeditionen i god tid för att bestämma dopdatum. Efter detta kommer dopprästen att kontakta dig. Det är vanligt att man då bestämmer en tid för att träffas och tala om dopet. Då får du också möjlighet att ställa frågor och ta upp om du har särskilda önskemål omkring dopgudstjänsten.

Pastorsexpedition

Öppettider:
Mån, ons-fre. 9-12
Tis, tors. 14-16

Tel. 0573-136 00
Fax. 0573-136 41

Besöksadress:
Silbodals församlingshem
Storgatan 8
672 31 Årjäng

Postadress:
672 23 Årjäng

Vi har from. 18 mars stängt för fysiska besök tillsvidare pga. den rådande situation med Coronaviruset. Ni kan ringa och maila oss.

Holmedals prästgård - Församlingsexpedition

Öppettider: