Språkcafé

Att lära sig språket är kanske det snabbaste sättet att ta sig in i det svenska samhället. På församlingens språkcafé får man hjälp med läxläsning och möjlighet att praktisera svenskan tillsammans med andra.

Nordmalings församling vill vara en del i arbetet med att hjälpa asylsökande och flyktingar som kommer till kommunen. Därför har vi tagit initiativet till att tillsammans med Nordmalings kommun och andra organsiationer starta ett öppet språkcafé dit man kan komma och träffa svenskar och på så sätt få möjlighet att börja träna svenska. Till språkcaféet är alla välkomna, både den som vill lära sig svenska och den som vill hjälpa till att lära ut.

Till språkcaféet som håller till på Nordmalings bibliotek kan man ta med sig och få hjälp med läxorna från SFI eller Språkintroduktionsklasserna. Kanske behöver man också hjälp med att läsa och förstå vad som står i olika myndighetspappaer. Som sig bör på ett café blir det fika och klockan 16 finns möjlighet för den som vill att följa med till skolans musiksal för en timmas sångsvenska där vi tar hjälp av sång och musik för att närma oss språket.

nordmalings bibliotek, tisdagar 15.00-18.00, DROP IN

Språkcaféet på tisdagar arrangerar vi tillsammans med ABF. Även på onsdagar och torsdagar hålls språkcaféer i biblioteket. Då är det Medborgarskolan och Röda korset som håller i trådarna.

Ewa Klarström-Karlsson