Pilgrimsrundan – en yttre och inre vandring

Pilgrimsrundan är en kort promenad i närområdet kring Nordmalings kyrka och kyrkogård. På rundan finns åtta stationer där du får stanna och reflektera en stund. Temat för rundan byts med jämna mellanrum.

Som pilgrim får du ta emot nya erfarenheter, möten och insikter. Pilgrimsvandringar kan vara långa och ta dagar, veckor eller månader att genomföra men pilgrimsrundan hinner du gå så ofta du vill. Gå själv eller ta med en vän. Förhoppningen är att du förutom en trevlig promenad också ska få ta ett steg åt sidan och se på ditt liv ur en lite annan vinkel än du brukar. På så sätt blir det både en inre och en ytter vandring.

Pilgrimsrundan startar vid grinden till församlingsgård för att sedan gå i en slinga ner över kyrkogården och därefter tillbaka mot kyrkan där den avslutas framför kyrkporten.

Nils J Lundgren

Carin Nygren