Foto: Marcus Gustafsson

Vi vill ha en ny prästkompis som längtar efter att få vara sig själv

Kom och arbeta som präst i Nordmalings församling. Vi kan erbjuda dig frihet, plats att växa och församlingsbor som kommer att ta dig till sitt hjärta.

I Nordmaling har Svenska kyrkan en tydlig och självklar roll i lokalsamhället och samarbetet med såväl kommun som föreningsliv, de många EFS-grupperna och övriga samfund är både gott och omfattande. Församlingen präglas av både ekumenik och ett stort fokus på arbete med barn, ungdomar och skola. Församlingen har också ett rikt musikliv som vågar ta ut svängarna bortom det traditionella.

Förutom i centralorten har församlingen ett stort arbete ute i kommunens många byar, här handlar det verkligen om en levande landsbygd och människor som brinner för sin bygd. Som präst i Nordmaling får du vara en del av det.

Som präst behöver man utrymme för att växa, utvecklas och trivas i sin yrkesroll - det vill vi ge dig. Vid sidan av arbetet med gudstjänser och kyrkliga handlingar får du stora möjligheter att påverka hur du använder din tid och ta eget ansvar för ett arbetsområde.

I församlingen finns en stark entreprenörsanda och vi tror att du också är full av idéer om hur vi som kyrka ska nå ut på nya sätt. Vi tror också  att du har förmågan att inspirera kollegor och församlingsbor så att ni tillsammans kan få idéerna att bli verklighet.

Kravlistan för en ny präst kan bli lång – men vi säger: Överraska oss! Skriv och berätta om din personlighet och det du kan. Hur vill du vara med och göra Guds rike synligt i Nordmaling?

Kanske är du precis rätt person för att bli vår nya prästkollega.

Ansök senast 19 juli

KOmminister, tillsvidare

Tjänstens omfattning

100 %, tillsvidare

Tillträde

Enligt överenskommelse

Krav

B-körkort

Ansökan

Din ansökan märkt "komminister 2021" vill vi ha senast 19 juli till:
nordmaling.forsamling@svenskakyrkan.se eller
Nordmalings församling, Kungsvägen 46,  914 32 Nordmaling

MEr information

Larsa Rännar, kyrkoherde: 0930-145 00, larsa.rannar@svenskakyrkan.se

Peter Werner, facklig representant, KyrkA:0911- 27 41 15
Annelie Brage, facklig representant, Vision: 073-2274337