Retreatdag i Rundviks kyrka

Lördag 25 april (obs! nytt datum) har du möjlighet att lämna vardagen för en stund och dra dig tillbaka för egen reflektion och andlig fördjupning. Temat för dagen är "Kärlekens väg". Anmäl dig idag, antalet platser är begränsat.

Dagen handlar om att få en möjlighet att hitta stillhet oavsett om du är en van retreatdeltagare eller vill pröva för första gången. Retreatdagen har en grundrytm med måltider, gemensamma böner och bibelmeditation. Det finns böcker att titta i, kanske fastnar du för något citat eller en dikt. Kanske vill du sätta dina tankar på pränt. Det finns papper, pennor och böcker att fritt använda sig av. Det finns också möjlighet att uttrycka sig genom målning. Vill du promenera så ta med kläder efter väder. Den som under dagen vill sätta ord på dina tankar tillsammans med någon ges möjlighet till enskilt samtal med en präst eller diakon.

9.00   Välkommen. Kaffe/te och macka. Information och runda
   9.40   Bibelmeditation
 11.45   Lunchbön
 12.00   Lunch
 13.00   Egen tid för promenad och meditation. Meditationsunderlag delas ut.
 14.30   Kaffe/te
 15.00   Bibelreflektion i liten grupp (Lectio Divina*)
 16.45   Middagsbön
 17.00   Middag
 18.00   Nattvard
 18.30   Avslutningsrunda - vi sammanfattar dagen

*Lectio Divina är en metod där man läser en kort bibeltext högt flera gånger. Därefter delar den som vill ett ord eller en strof som man fastnat för i texten. Under delandet kommenteras inte det någon säger.

Anmäla & kostnad

Anmälan senast 20 april till carin.nygren@svenskakyrkan.se eller 0930-14504. Antalet plater är begränsat så anmäl dig redan idag. Anmälan är bindande. Ange vid anmälan om du har någon matallergi.

Kostnad: 100 kronor inklusive lunch, fika och middag. Avgiften betalas till Swishnummer 123-208 62 54 eller bankgiro 5536-5027 senast på retreatdagen.

vad är en retreat?

Retreat betyder reträtt, att dra sig tillbaka för egen reflektion och andlig fördjupning.

Det är en möjlighet att få lämna vardagen för en stund. Det lugna tempot under dagen och tystnaden ger dig möjlighet att följa de tanketrådar som alltför ofta avbryts av vardagens rutiner och krav. Genom att vara i tystnad får du möjlighet att lyssna till annat, allt som finns inom dig, dina egna tankar och själens dialog med Gud. Tystnaden är därför inte en frånvaro av ljud utan en övning i lyssnande.

Retreatledare

Carin Nygren