Ett brudpar dansar omgiven av vänner.
Foto: Envato Elements

Drop in-vigsel i Gräsmyr: Bjud upp till dans för hela livet!

Under dansveckan i Gräsmyr viger vi alla par som älskar dans och varandra. Boka in 13 juli 2024 redan idag.

Du vet det där som aldrig blir av, som ni pratat om så många gånger men inte fått till? Som kan göras på tusen olika sätt med hur många gäster som helst?
Vi vet hur svårt det kan vara och därför vill vi göra det extra enkelt att fokusera på det som är viktigast. Er livslånga kärlek. Gillar ni dessutom att dansa blir det ett bröllop med den perfekta inramningen – vigseln äger rum på danslogen i Gräsmyr.

Vi står för präst, musiker, bröllopsvittnen, vigsellokal och alkoholfritt bubbel efteråt.
Det räcker att en av er är medlem i Svenska kyrkan. Ta bara med giltiga legitimationer och en giltig hindersprövning från Skatteverket i Sverige, så sköter vi resten. Hetropar och gaypar är lika välkomna!

Vanliga frågor och svar

...jag vill älska dig, dela glädje och sorg med dig och vara dig trogen tills döden skiljer oss åt...

Drop in

Incheckningen är öppen 11.00–14.00. När ni anmäler er får ni tider för vigselsamtal och vigselakt. Alla drop in-par blir vigda även om det kan dra ut på tiden. Glöm inte att ta med en aktuell hindersprövning och giltiga id-handlingar.

Föranmälan

Om ni föranmäler att ni tänker dyka upp bokar vi in en fast tid under dagen och ni slipper köa. Som bonus får ni också möjlighet att ge en tid till eventuella gäster ni vill ska dela upplevelsen tillsammans med er.

1. Om ni vill slippa köa, föranmäl er här på hemsidan så får ni en fast tid.
  2. På bröllopsdagen börjar vi med att titta på era legitimationer och tar emot hindersprövningen från Skatteverket som visar att ni har rätt att gifta er.
  3. När ni registrerat er har ni har ett kort vigselsamtal tillsammans med den präst som kommer att viga er. Då får ni gå igenom de olika momenten i vigselakten och ni får också välja musik och sång.
  4. Nu är det dags för vigsel. Kan du bara säga ”Ja” ordnar sig resten.
  5. Efter vigseln bjuder vi på bubbel och snittar.
  6. Fritt fram för dans så länge ni vill och orkar!

Att ni har med giltig hindersprövning och giltiga id-handlingar. Det räcker att en av er är medlem i Svenska kyrkan.

Nej, ni får ha precis vilka kläder ni vill. Det viktigaste är att ni känner er bekväma i ert val. Det är er dag!

Gå in på skatteverket.se och skriv in hindersprövning i sökrutan så hittar ni informationen (och blanketten) ni behöver. Handläggningstiderna kan variera så ansök i god tid. Hindersprövningen är giltig i fyra månader.

Obs! Det räcker inte att bara fylla i ansökan utan ni behöver det giltiga intyget.

När prövningen är klar får ni två dokument hem i brevlådan, ett intyg om hindersprövning och en blankett om vigselintyg som vigselförrättaren ska fylla i. Ta med båda.

Ja, absolut.

Vi har begränsat valet av musik. Det ni kan välja är ingångsmusik, en psalm, en solosång och utgångsmusik. Se vilka stycken ni har att välja mellan längre ner på sidan.

Drop in-vigsel: Musik att välja mellan

Innan vigseln får ni välja musik – ingångsmusik, en solosång, en psalm och utgångsmusik. Om ni inte vill välja kommer det att finnas ett grundförslag.

In- och utgångsmusik

Har ni fler frågor?

Kontakta oss gärna!
E-post: nordmaling.forsamling@svenskakyrkan.se

Vill ni gifta er en annan dag?

Kontakta församlingens expedition så hjälper vi er att boka en vigseltid i någon av församlingens kyrkor.

Nordmalings Församlingsexpedition

Post- och besöksadress

Nordmalings församling
Kungsvägen 46,
914 32 Nordmaling

0930 - 392 20

nordmaling.forsamling@svenskakyrkan.se

Telefontider kyrkogårdsärenden

Måndag–torsdag: 8.00-11.00

Telefontider övriga ärenden

Måndagar: 09.00–12.00
Onsdagar: 13.00–15.00
Torsdagar: 09.00–12.00

Besökstider

Måndagar: 09.00–12.00
Onsdagar: 13.00–15.00
Torsdagar: 09.00–12.00

Öppettider helgdagar 2024

Följande datum har expeditionen helt stängt:
Skärtorsdag (28/3)
Annandag påsk (1/4)
Kristi himmelsfärds dag (9/5)

Personalens kontaktuppgifter och direktnummer hittar du här.

Närbild på en brudbukett.
Foto: Carl-Johan Utsi /Ikon