Utställningar / Exhibits

Svenska kyrkan – Church of Sweden
5 East 48th Street, New York
Mon-Fri 12-6 pm, Sat-Sun 12-4 pm

Artist statement: Various forms of folk art have profoundly influenced my work. I am interested in the carnivalesque questioning of the lines between human and animal, the beautiful and the ugly, power and powerlessness.

The most difficult aspect of the work is to give up control and let the energy of the piece seek you out. Using recycled materials, such as old newspapers and plastic bags, I want to engage in a dialogue with something that already has a history of its own.
Many of the works in this exhibition communicate with the human longing for protection against destructive forces, as seen in the tradition of having powerful beings watching over temples, churches as well as profane buildings all over the world.

Biography: Born in Sweden, Cecilia Nelson studied journalism, art and philosophy at University of Gothenburg. She has studied sculpture at National Academy School of Fine Arts in New York. Her work has been exhibited in solo and group shows in Sweden and internationally. Scholarships have enabled her to implement research trips to India, Indonesia, North America, Central Europe, West Africa and Sápmi in the northern part of Sweden, focusing on the transformational aspect of local art traditions.

Cecilia Nelson is also a writer and a literary critic at Göteborgs-Posten, a major Swedish newspaper. She is currently sharing her time between Stockholm and New York.

www.cecilianelson.se

contact@cecilianelson.se

Svenska kyrkan New York är en populär och uppskattad utställningplats för konstnärer och vi upplåter biblioteket/läsrummet till konstutställningar. Hör gärna av er med förslag till newyork@swedishchurch.net

Det som gäller för utställaren är följande:

- Kyrkan är tillgänglig under ordinarie öppettider.
- Utställare ansvarar för full försäkring av utställande verk.
- Kyrkan är inte ansvarig för skador på utställda verk oavsett orsak.
- Utställare ansvarar för uppsättning och nedtagning av utställda verk samt transport till och från Svenska kyrkan New York.
- Verk får hängas med hjälp av tavellister, befintliga krokar eller liknande. Inga hål eller andra skador får göras på väggar eller andra ytor.
- Utställare ansvarar för all eventuell försäljning. I samband med utställningen kan det hållas en vernissage, i sådana fall står utställaren för kost och dryck.
- 20 % av intäkterna från eventuell försäljning tillfaller kyrkan som donation.
För mer information kontakta kyrkan via mail eller telefon.