Foto: Clement McKay, Malin Lingnert / Ikon

Ljusmässa i allhelgonatid

Nyhet Publicerad Ändrad

Tillsammans med Gud kan vi våga vara sårbara. Gud tar emot. Välkommen på Ljusmässa söndag 3 nov kl. 18.00.

I Ordet var liv, och livet var människornas ljus. Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det

Johannesevangeliet 1:4

Hösten är tiden för att tända många levande ljus. Under allhelgonahelgen får vi tända ljus särskilt för de som vi saknar, längtar efter och som vi tänker på. Kanske vill du tända ljus på en grav eller minneslund långt bort som du inte kan besöka. 

I Svenska kyrkan i New York har du möjlighet att tända ditt ljus - oavsett avstånd. Söndag 3 november kl 18.00 är det ljusmässa. Kyrkokören sjunger vackra stycken och det blir tid för eftertanke och ro.

Före gudstjänsten inbjuds du till att fika i caféet. Caféet är öppet kl. 14.00-18.00 denna söndag. Det kan vara skönt att träffa andra och samtala om de vi minns eller att bara sitta ner och njuta av en kopp kaffe. 

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Allhelgonahelgen

Allhelgona är den tid på året då vi tillsammans med människor i Sverige och världen uppmärksammar och minns dem som har lämnat det här livet. Det är en helg då vi påminner oss om att döden finns, och drabbar oss alla. I kyrkan påminns vi också om att det finns hopp om ett liv efter döden.