Svenska kyrkan i New York Besöksadress: 5 East 48th Street, - New York, NY-10017, US Telefon: +1(212)8328443 E-post till Svenska kyrkan i New York

Barnverksamhet

I barn-föräldragruppen och kyrkans barntimmar har familjer möjlighet att träffa andra barn och vuxna i kyrkan.

Vad gör vi i barngrupperna?

I barn- och föräldragruppen sjunger vi svenska sånger, leker, fikar och gör rörelselekar.
På kyrkans barntimmar berättar vi bibelberättelser och sagor, sjunger svenska sånger, leker rörelselekar och skapar/pysslar utifrån olika teman varje vecka.
Verksamheterna är helt på svenska. Vi fikar med kanelbulle och saft tillsammans.

Vi vill vara en plats där barnen är omgivna av det svenska språket och får tillfälle att prata det med fler än sina familjer. Vi vill förmedla kyrkans berättelser och språk och skapa ett sammanhang för barnen att vara i sin egen kyrka.

Hur går anmälan till?

Fyll i formuläret nedan med uppgifter på er, ert/era barn och vilken grupp ni är intresserade av. Sedan tar kyrkan kontakt med er om ni får plats i grupperna eller hamnar på en kölista.

Vi är mycket glada över att många vill vara med i barnverksamheten och skapar en levande kyrka.

Låt barnen komma till mig och hindra dem inte.

Vad kostar det?

För höstterminen kostar det $200 per barn och vårterminen $300 per barn samt  medlemskap i församlingen. Familjemedlemsskapet kostar $150 per familj och år, det gäller ett år från dagen du betalar din medlemsavgift.

Familjemedlemsskapet kan betalas på plats i kyrkan, kort/kontant/check, eller via hemsidan.

Vilka grupper finns det?

Måndagar
10.15-11.30: Barn-föräldragrupp (0-3 år)  KÖLISTA
16.00-17.00: Kyrkans barntimmar (4-6 år) KÖLISTA

Tisdagar
10.15-11.30: Barn- och föräldragrupp (0-3 år)  KÖLISTA
14.00-15.15: Kyrkans barntimmar (3-4 år) KÖLISTA
15.30-16.45: Kyrkans barntimmar (6-9 år)

Tider för våren

Vårterminen börjar 15-16 januari.
Uppehåll under våren:
Vinterlov: 19-20 februari
Påsklov: 26-27 mars och 2-3 april
Sommaravslutning: 19 maj

Varmt välkomna till Svenska kyrkan i New York!

Fler mötesplatser för familjer

För barn över 6 år finns också en barnkör, mer information finns här nedan.
Det firas familjegudstjänst några gånger per termin. Detta står i kalendern på startsidan och också som "puffar på startsidan".
Det finns möjlighet att som medlem låna hem barnböcker och filmer från kyrkans bibliotek.

Här fyller du i din anmälan till barnverksamheterna eller om du vill veta mer. Församlingspedagog Frida tar kontakt med dig efter att anmälan är gjord hurvida du får plats i barngruppen eller hamnar på en väntelista.

Frida Johansson

Församlingpedagog, Kommunikation