Barngrupper i kyrkan

I barn-föräldragruppen och kyrkans barntimmar har familjer möjlighet att träffa andra barn och vuxna i kyrkan. Nytt för i höst är att det också blir "Vi gillar svenska" för äldre barn.

Vad gör vi i barngrupperna?

I barn- och föräldragruppen på förmiddagarna sjunger vi svenska sånger, leker, fikar och gör rörelselekar. En möjlighet att knyta kontakt mellan barn och vuxna.

På kyrkans barntimmar tar vi del av bibelberättelser och sagor, sjunger svenska sånger, leker rörelselekar och skapar/pysslar utifrån olika teman varje vecka.
Det är viktigt att barnen som är 3 år och uppåt förstår svenska då det är huvudspråket vi använder oss av. Annars är det svårt för barnen att följa med i instruktioner som ges och också att leka med andra barn.

Nytt för terminen är en grupp för barn från 7 år för att träna sin svenska. "Vi gillar svenska" heter den gruppen. Det handlar om att öva sig i att läsa, skriva och prata svenska på ett lekfullt sätt.

Barngrupperna är helt på svenska. Vi vill förmedla kyrkans berättelser och språk och skapa ett sammanhang för barnen att vara barn i sin egen kyrka. Vi fikar med kanelbulle, smörgås och saft tillsammans.

Hur går anmälan till?

Fyll i formuläret nedan med uppgifter på er, ert/era barn och vilken grupp ni är intresserade av. Sedan tar personalen kontakt med er om ni får plats i grupperna eller hamnar på en kölista.

Vi är mycket glada över att många vill vara med i barnverksamheten och skapar en levande kyrka.

Låt barnen komma till mig och hindra dem inte.

Vad kostar det?

Svenska kyrkan i New York får inga verksamhetsbidrag från Sverige, enbart fyra utskickade tjänster. Byggnaden, lokala löner och verksamhetspengar måste församlingen själva stå för. Tyvärr gör detta att barngrupperna i kyrkan måste kosta pengar.

För höstterminen kostar det $200 per barn och vårterminen $300 per barn samt  medlemskap i församlingen. Familjemedlemsskapet kostar $150 per familj och år, det gäller ett år från dagen du betalar din medlemsavgift. Familjemedlemsskapet och avgiften för terminen betalas på plats i kyrkan, kort/kontant/check.

Alla är välkomna och om du ekonomiskt har svårt att ta betala för barngrupperna - ta kontakt med personal i kyrkan. Vi hittar en lösning!

Vilka grupper finns det?

Måndagar
10.15-11.30: Barn-föräldragrupp 0-3 år
16.00-17.15: Kyrkans barntimmar 4-6 år

Tisdagar
10.15-11.30: Barn- och föräldragrupp 0-3 år
14.00-15.15: Kyrkans barntimmar 3-4 år
16.00-17.15: Kyrkans barntimmar 3-6 år (föredragen syskongrupp)

Onsdagar
16.30-17.30 "Vi gillar svenska" för barn 7 år och uppåt.  KÖLISTA
En möjlighet att prata, läsa, skriva och leka på svenska.

Tider för våren

Vårterminen börjar 17-19 september. Julfest och terminsavslutning den 9 december kl. 11.00 för hela familjen.

Uppehåll under hösten

Inga barngrupper 12-14 november 19-21 november på grund av julbasaren.

Fler mötesplatser för familjer

För barn över 6 år finns också en barnkör, mer information finns här nedan.
Det firas familjegudstjänst några gånger per termin. Detta står i kalendern på startsidan och också som "puffar på startsidan".
Det finns möjlighet att som medlem låna hem barnböcker och filmer från kyrkans bibliotek.

Här fyller du i din anmälan till barnverksamheterna eller om du vill veta mer. Församlingspedagog Frida tar kontakt med dig efter att anmälan är gjord hurvida du får plats i barngruppen eller hamnar på en väntelista.

Varmt välkomna till barngrupperna i
Svenska kyrkan i New York!

Camilla Falk Schaper

Assistent, barnverksamheten