Barngrupper i kyrkan

I barn-föräldragruppen och kyrkans barntimmar och "Svenska för barn" har familjer möjlighet att träffa andra barn och vuxna i kyrkan.

Vad gör vi i barngrupperna?

I barn- och föräldragruppen på förmiddagarna sjunger vi svenska sånger, leker, fikar och gör rörelselekar. En möjlighet att knyta kontakt mellan barn och vuxna.
På kyrkans barntimmar tar vi del av bibelberättelser och sagor, sjunger svenska sånger, leker rörelselekar och skapar/pysslar utifrån olika teman varje vecka. 
I januari startar ”Svenska för barn, 8-11 år” på söndagar med Ingrid Kullberg-Bentz som lärare. Det är en möjlighet för barnen att öva upp sin svenska. 

Det är viktigt att barnen som är 3 år och uppåt förstår svenska då det är huvudspråket vi använder oss av. Annars är det svårt för barnen att följa med i instruktioner som ges och också att leka med andra barn.

Barngrupperna är helt på svenska. Vi vill förmedla kyrkans berättelser och språk och skapa ett sammanhang för barnen att vara barn i sin egen kyrka. Vi fikar med kanelbulle och saft tillsammans. 

Hur går anmälan till?

Fyll i formuläret nedan med uppgifter på er, ert/era barn och vilken grupp ni är intresserade av. Sedan tar personalen kontakt med er om ni får plats i grupperna eller hamnar på en kölista. Vi gör en översikt efter den 10 januari då ni även får era mejl besvarade.

Ni kan också fylla i en lapp till personalen på kyrkan med följande uppgifter,
Barnets namn, födelsedatum, tid och dag, minst en vårdnadshavares namn och eventuellt barnvaktens namn.

Låt barnen komma till mig och hindra dem inte.

Vi är mycket glada över att många vill vara med i barnverksamheten och skapa en levande kyrka. 

Vad kostar det?

Svenska kyrkan i New York får inga verksamhetsbidrag från Sverige, enbart två utskickade tjänster. Byggnaden, lokala löner och verksamhetspengar måste församlingen själva stå för. Tyvärr gör detta att barngrupperna i kyrkan måste kosta pengar.

För höstterminen kostar det $200 per barn och vårterminen $300 per barn samt  medlemskap i församlingen. Familjemedlemsskapet kostar $150 per familj och år, det gäller ett år från dagen du betalar din medlemsavgift. Familjemedlemsskapet och avgiften för terminen betalas på plats i kyrkan, kort/kontant/check.

Alla är välkomna och om du ekonomiskt har svårt att ta betala för barngrupperna - ta kontakt med personal i kyrkan. Vi hittar en lösning!

Vilka grupper finns det?

Måndagar
10.15-11.30: Barn-föräldragrupp 0-3 år 
16.00-17.15: Kyrkans barntimmar 4-6 år  

Tisdagar
10.15-11.30: Barn- och föräldragrupp 0-3 år
16.00-17.15: Kyrkans barntimmar 4-6 år  

Söndagar
I januari startar ”Svenska för barn, 8-11 år” med Ingrid Kullberg-Bentz som lärare.
Terminsstart 26/1- 2020
10 söndagar, 1.30-2.30 pm: 
26/1, 2/2, 9/2, 1/3, 15/3, 29/3, 5/4, 26/4, 10/5, 24/5
Om vi måste ställa in en lektion av någon anledning (snöstorm, sjukdom etc.) lägger vi till den missade lektionen en söndag i slutet av terminen. 


Tider för våren
Vårterminen startar 13-14 januari. Sommarfest är i mitten på maj.

Fler mötesplatser för familjer

För barn över 6 år finns också en barnkör, mer information finns här nedan.
Det firas familjegudstjänst några gånger per termin.
Det finns möjlighet att som medlem låna hem barnböcker och filmer från kyrkans bibliotek. Kyrkan är öppen varje dag och erbjuden en liten lekhörna, fika och en paus från New Yorks buller och sus. 

Här fyller du i din anmälan till barnverksamheterna eller om du vill veta mer. Församlingspedagog Frida tar kontakt med dig efter att anmälan är gjord hurvida du får plats i barngruppen eller hamnar på en väntelista.


Varmt välkomna till barngrupperna i 
Svenska kyrkan i New York!