Musik i sommarkväll

Njut av ljuv musik under valven i ljusa sommarkvällar i Nederluleå kyrka, Gammelstad.

Musik i sommarkväll 2024

i Nederluleå kyrka, 1 juli-8 augusti kl. 20 med fritt inträde,
om inte annat anges.

Fredag 14 juni 18.30 Folkmusikkonsert

RÄLLÄ från Uleåborg
J.P. Nyströms
Biljettpris 250:- Barn t.o.m 16 år gratis, Biljetter säljes vid dörr.
I samarbete med: Luleå Hembygdsgille, Norrbottens Spelmansförbund, Nederluleå församling

Lördag 29 juni kl.19.00 Pianokonsert

Julia Gorokhovska piano
Den ukrainskfödda pianisten Julia bjuder på klassisk, romantisk musik samt musik av några ukrainska tonsättare.

Torsdag 4 juli Duo Haak-Wester

Stefan Wester gitarr
Niklas Haak saxofon
Välkommen till en varierad konsert med originalverk och arrangemang för saxofon och klassisk gitarr. Verk av bland annat Piazolla, Grieg, Händel och Lasse Berghagen.

Torsdag 11 juli Sång och piano

Carina Stenberg sång
Magnus Jakopsohn piano
Romanser och sånger av nordiska kompositörer som Alvén, Grieg, Stenhammar, Sibelius och Rangström.

Torsdag 18 juli I en norrländsk sommarbris

Elisabeth Melander sång
Håkan Wyöni gitarr
Tommy Skotte bas
Svenska texter och toner hand i hand i sommartid med tre av Norrbottens mest kända och väletablerade musiker.

Med detta sommarljuva program möts för första gången denna trio för en sommarturné i kyrkorna med ett finstämt, härligt och sommarljuvt program på svenska. Här sammanflätas visan och jazzen under kvällshimlen i det vackra midnattssolens land.

Torsdag 25 juli 20.00 Violin och piano

Ramona Jannert-Telcian violin
Gustav Jannert piano och orgel
Klassiska pärlor för violin och piano, bland annat Edwards Griegs andra violinsonat, den ”norska”.

Torsdag 1 augusti Rows of Symbols

Helena Holmlund orgel
Upplev kyrkans magnifika orgel med musik av bland andra Violeta Dinescu, Nadia Boulanger, Jehan Alain, Johann Sebastian Bach.

Torsdag 8 augusti Operadöden

Ida Molinder Persson Sopran
Robert Råberg piano

Här bjuds vi på kända operaarior och romanser, höga soprantoner och pianistisk fingerfärdighet. Dessutom slagfärdiga kommentarer och analyser av den klassiska världen och dess fantastiska musik.

Fri entré. Inträde endast på Folkmusikkonserten fred. 14 juni kl. 18.30
Frivillig gåva till Act Svenska kyrkans sommarkampanj.

I samarbete med Sensus.

Vill du konfirmeras?

Sök efter en konfirmationsgrupp eller ett konfirmationsläger som passar dig och dina intressen.

Hitta konfirmation