Kyrkoherde Richard Marklund står utomhus och ler glatt

Du är inte ensam

En hälsning från kyrkoherde Richard Marklund

(Uppdaterad 23 november)

Hela vår tillvaro påverkas av det pågående virusutbrottet, och i november har alla medborgare fått nya restriktioner att förhålla sig till.

För att undvika smittspridning pausar vi stora delar av verksamheten, och gudstjänster på söndagar kl. 11 blir digitala. Från och med tisdag 24 november får endast åtta personer samlas i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Kyrkliga handlingar (dop, vigsel, begravningar, konfirmation) fortsätter vi med ungefär som vanligt men vi iakttar försiktighet. Undantaget är att 20 personer exklusive personal får närvara vid begravningar, enligt regeringens beslut den 20 november.

Mötesplatser för barn och ungdomar till och med grundskolan fortsätter vi med. Undantaget är Liten och stor-grupperna där också föräldrar deltar.

Mer information finns på webbsidan Nederluleå församling i coronatider

Omtanke och värme

Vi kan sprida omtanke och värme människor emellan - men på avstånd. Ringa ett telefonsamtal till någon som är ensam. Fråga grannen om du ska köpa med något hem från affären. Eller hjälpa någon att hämta ut varor från apoteket. Tillsammans kan vi hjälpa varandra genom en tid som inte liknar något vi tidigare varit med om.

Hör av dig till oss

Du är välkommen att höra av dig om du känner dig orolig, uttråkad, ledsen, vill prata med någon eller behöver hjälp. Du är inte ensam. Här hittar du telefonnummer och e-postadresser till anställda i församlingen: Medarbetare i Nederluleå församling

Eller – kanske har du bra tips på hur vi kan hjälpa varandra och kommunicera på andra sätt än tidigare? Hör av dig till mig eller församlingsexpeditionen, telefon 0920-27 70 00 eller mejl e-post till Nederluleå församling så hjälps vi åt!

Hälsningar kyrkoherde Richard Marklund

Richard Marklund