Dop i Stadsökyrkan

I Stadsökyrkan hänger ett träd på väggen. Det är livets träd och grenarna är fyllda av hjärtan med namn på de som döpts i Stadsökyrkan under året.

Dopträdet talar om att vi, när vi döps, blir en del av ett större sammanhang. I dopet får vi del av en gemenskap med Gud, den världsvida kristna kyrkan, men givetvis också den lokala församlingen.

Doptider?
Så gott som varje söndag firar vi gudstjänst i Stadsökyrkan. Vid dessa tillfällen finns det möjlighet till dop i gudstjänsten. På plats finns människor som vill glädjas med er över det nya livet, välkomna den nya medlemmen och bära er i bön. Utöver dop i den ordinarie gudstjänsten erbjuder vi också dop vid andra tillfällen. Tveka inte att höra av er om ni har frågor.

Dopkaffe?
Dopet behöver inte vara stort och påkostat. Låt dopet beröra några få eller samla släkt och vänner hemma till en stunds gemenskap. Ni kan även välja att hyra serveringssalen i kyrkan för 300 kronor.

Dopkläder?
Det behövs inga särslikda dopkläder. Vår tradition är att den som döps kläs i en lång, vit dräkt eller dopklänning. Den vita färgen talar om att dopvattnet tvättar oss rena och att den är lång talar om att vi får växa i vår tro och leva i vårt dop hela livet. Vill du låna dopkläder är det gratis.

Aldrig för stor - aldrig för sent
Kanske blev det av olika anledningar inte av att döpa barnet som riktigt liten? Det är inte försent. Kanske finns det odöpta storasyskon eller kusiner till det lilla barnet? Passa på att döpa flera på en gång!

VÄLKOMMEN TILL DOP - STOR ELLER LITEN!

Har du frågor eller vill boka dop i Stadsökyrkan?

Kontakta församlingsexpeditionen tel. 27 70 00