Svenska kyrkan i Nederländerna Besöksadress: Parklaan 5, NL-3016 BA Rotterdam Telefon: +31(10)2410139 E-post till Svenska kyrkan i Nederländerna

Om oss

I ett gammalt patricierhus i ett lugnt och grönt område i Rotterdam bedriver Svenska kyrkan i Nederländerna sin verksamhet. Hit är alla välkomna!

Svenska kyrkan har funnits i Rotterdam sedan 1909. Idag bedrivs verksamheten i ett fyravåningshus med stor trädgård och pool i centrala Rotterdam.

Hit är du välkommen för att fira gudstjänster, mässor och livets högtider, dop vigsel och begravning enligt Svenska kyrkans ordning  och på traditionellt svenskt vis. Här kan du njuta av den lummiga trädgården eller bara ta en kopp kaffe och kanelbulle och prata lite med andra svenskar. Vår verksamhet består bland annat av dagledigträffar, körer, barnverksamhet, konserter, och trädgårdsdagar. Här finns något för alla!

Bland våra gäster hittar du både nyinflyttande och svenskar som bott i Nederländerna sedan länge, ungdomar som studerar eller är på genomresa i landet, svenskt sjöfolk, och turister.

På kyrkan finns gott om utrymme både inom- och utomhus. På bottenvåningen finns biblioteket, en trappa upp kyrksal, ett stort, hemtrevligt vardagsrum och ett fullt utrustat kök. På de båda översta våningarna bor personalen med sina familjer. Den 5000 kvm stora trädgården är Rotterdams största privatägda och där finns pool med bastu, samt lekredskap för barnen.

Kyrkan ligger på gångavstånd från Rotterdams centrum och är lätt att nå med både bil och spårvagn.