Other languages with Google Translate

Information från kyrkorådet

Lägesrapport angående framtiden för Svenska kyrkan i Nederländerna.

Vi är i slutfasen av försäljningen av Parklaan 5 och vi håller nu på att tömma huset.

Många har undrat vad som händer med olika memorabilia från kyrkan och vi vill här berätta om några av dem.

Vår vackra dopskål har fått en ny fot och kommer att finnas kvar i församlingens ägo. Likaså den fina klockan från Gävle varv, skänkt 1951, som tack vare Chris Smeekes har fått en ny ställning.
Detta innebär att våra gudstjänster i framtiden kommer ringas in i samma klocka som nu och att de barn som döps kommer döpas i samma dopskål som tidigare generationer. Likaså nattvardssilver och processionskors m.m. kommer att finnas kvar.

Några inventarier, så som till exempel ljuskronorna i kyrksalen och spegeln ovanför den öppna spisen kommer att gå tillbaka till de familjer som en gång i tiden skänkte dem till församlingen, och på så sätt sluts cirkeln.

Dock finns fortfarande många saker, så som till exempel glas, porslin, blomvaser, dukar, stolar och framförallt böcker kvar som vi nu gärna vill ge nya kärleksfulla hem. Vår fråga till dig är därför: Kan Du hjälpa oss? Kan du ge någon eller några av våra böcker i biblioteket nya hem? Vill du ha ett minne av Parklaan 5 i form av en duk? En skål? Ett bord eller Carl Malmsten stolar?

Hör av dig till oss på nederlanderna@svenskakyrkan.se