Other languages with Google Translate

Svenska kyrkans nätvandrare

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkans nätvandrare

Välkommen! Du har kommit till hemsidan för Svenska kyrkans nätvandrare. Här presenterar vi oss och berättar varför det är så viktigt att vuxna finns på internet.

Nätvandring innebär att försöka se, stötta och stärka unga via nätet. Ibland kan det vara skönt att prata med en vuxen över nätet. Att prata med en nätvandrare kan också vara första steget till att prata med en vuxen i närmiljön. Unga är ofta hänvisade till att själavårda varandra, det kan vara en tung börda att bära. Att var kyrka handlar mycket om att möta upp i samtal om livet och att finnas där för den som ropar/viskar/talar). Begreppet nätvandring myntades i Fryshuset Stockholmsom också har nätvandrare idag.

Vi inom Svenska kyrkans Nätvandrare hoppas att nätvandring ska spridas och växa i omfattning. Projektet leds av Kyrkans Jourtjänst, Karlstads stift, Skara stift, Växjö stift och Göteborgs stift. Vi har haft flera utbildningar i nätvandring, där våra blivande nätvandrare vandrat på sajten Kamrat men nu finns vi primärt på Instagram. Under fliken kontakt hittar du kontaktuppgifter till ansvariga i projektet.

”Ungdomar som inte mår bra och som inte har någon att prata med kan ju hitta ett stöd i en nätvandrare. Och det är väldigt bra! Jag tycket att det var bra, att känna att någon faktiskt bryr sig.” Lisa 17 år

Användarnamn nätvandring

Just nu nätvandrar vi på Instagram (@svenskakyrkansnatvandrare). Hitta oss gärna där!
Våra användarnamn finner du under fliken "aktiva nätvandrare" i menyn, kolla gärna att den nätvandrare du pratar med finns med på listan. Om du inte hittar namnet på den person du pratar med i vår lista, ta gärna kontakt med oss.

Nytt metodmaterial

"Den som vandrar på nätet" är en bok som beskriver våra tankar och metod för nätvandring, inkl utbildningsmaterial och liknande, framtagen med stöd av Västra Götalandsregionens folkhälsosekretariat. Vill du beställa ett tryckt ex så hör av dig till någon av nedanstående kontaktpersoner.

Mer information hittar du här.