Svenska kyrkans nätvandrare

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkans nätvandrare

Välkommen! Du har kommit till hemsidan för Svenska kyrkans nätvandrare. Här presenterar vi oss och berättar varför det är så viktigt att vuxna finns på internet.

Nätvandring innebär att försöka se, stötta och stärka unga via nätet. Ibland kan det vara skönt att prata med en vuxen över nätet. Att prata med en nätvandrare kan också vara första steget till att prata med en vuxen i närmiljön. Unga är ofta hänvisade till att själavårda varandra, det kan vara en tung börda att bära. Att var kyrka handlar mycket om att möta upp i samtal om livet och att finnas där för den som ropar/viskar/talar). Begreppet nätvandring myntades i Fryshuset Stockholm, som också har nätvandrare idag.

Vi inom Svenska kyrkans Nätvandrare hoppas att nätvandring ska spridas och växa i omfattning. Projektet leds av Skolkyrkan i Göteborg, Kyrkans Jourtjänst och Göteborgs stift. Vi har haft flera utbildningar i nätvandring, där våra kvalificerade deltagare sedan flera år nätvandrar på sajten Kamrat.com men nu även på Instagram. Här på sidan hittar du kontaktuppgifter till ansvariga i projektet.

”Ungdomar som inte mår bra och som inte har någon att prata med kan ju hitta ett stöd i en nätvandrare. Och det är väldigt bra! Jag tycket att det var bra, att känna att någon faktiskt bryr sig.” Lisa 17 år

Användarnamn nätvandring

Just nu nätvandrar vi på Kamrat.com  och Instagram (@svenskakyrkansnatvandrare). Hitta oss gärna där!
Våra användarnamn finner du här nedanför, kolla gärna att den nätvandrare du pratar med finns med på listan:

Lottadiakon
NätvandrareDiana
NätvandrareLindaDiakon
NätvandrareMarinaPedagog
NätvandrareCHRISTERkyrkan (@natvandrarechristerkyrkan på Instagram)
NätvandrareLISA (@natvandrarelisa på Instagram)
NätvandrareHELEN (@natvandrarehelen på Instagram)
nätvandrarannika
NätvandrareMarie (@natvandraremarie på Instagram)
NätvandrareKarin (@natvandrarekarin på Instagram)
NätvandrarePontus
NätvandrareKatarina
NätvandrareDavid
NätvandrareYvette
NätvandrareJohannes (@natvandrarejohannes på Instagram)
NätvandrareSaraDiakon

Nytt metodmaterial

"Den som vandrar på nätet" är en bok som beskriver våra tankar och metod för nätvandring, inkl utbildningsmaterial och liknande, framtagen med stöd av Västra Götalandsregionens folkhälsosekretariat. Vill du beställa ett tryckt ex så hör av dig till någon av nedanstående kontaktpersoner.

Inom kort kommer det även finnas nerladdningsbart material här, dels boken i pdf-format, dels extramaterial som kopplar till boken.

Du kan nå ansvariga genom att mejla till:

Cristina Fredén
Klara Roxberg

eller ringa till: 031-739 10 52 (Cristina på Kyrkans Jourtjänst, lämna meddelande om hon inte svarar)