Nätra-Sidensjö pastorat

Nätra-Sidensjö pastorat Besöksadress: KYRKVÄGEN 9, 89330 BJÄSTA Telefon: +46(660)299740 E-post till Nätra-Sidensjö pastorat Webbplats

Brukskyrkan, Köpmanholmen

Brukskyrkan i Köpmanholmen är en modern distriktskyrka i Nätra församling. Kyrkorummet har en öppen planlösning med integrerad serveringsdel.

Den nya Brukskyrkan invigdes av biskop Karl Johan Thyrberg den
27 mars 1999.

Den gamla kyrkan förstördes efter ett åsknedslag i september 1995, men altartavlan, dopfunten och klockstapeln, samt en del konstföremål, t. ex. brudkronor kunde räddas.

HISTORIK
Den gamla Brukskyrkan uppfördes på initiativ av dåvarande direktören vid Forss AB Theodor Hedberg och hans fru Ingeborg.
Kyrkan invigdes den 28 februari 1960 av biskop Ruben Josefsson.

VERKSAMHET
I Brukskyrkan firas gudstjänst under perioden september t.o.m maj. Många av dessa gudstjänster firas som elfria mässor.

Läs mer om Brukskyrkan

Välkommen till Brukskyrkan
som ligger på Hummelviksvägen 7
i Köpmanholmen.