Musik i sommarkväll 2020

I sommar kan du, trots Covid-19-pandemin, njuta av musik i kyrkorna i Nässjö pastorat, men vi följer självklart myndigheternas rekommendationer att högst 50 personer får samlas och kommer därför tillämpa ett fribiljettsystem.

I sommar kan du, trots Covis-19-pandemin, njuta av musik i våra kyrkor i Nässjö pastorat. Vi kommer självklart följa myndigheternas rekommendationer om att hägst 50 personer får samlas och att man skall kunna sitta glest i bänkraderna. Därför kommer vi denna sommar tillämpa ett fribiljettsystem.

Biljetten bokar du på pastorsexpeditionen, på telefon 0380-777 00, där du uppge ditt namn. Biljettlistan öppnar en vecka före musiktillfället - dvs du kan tidigast boka det en vecka i förväg.

Senast en kvart innan konsert/musikgudstjänst måste du vara på plats i kyrkan för att få ut din gratisbiljett. Om platser/biljetter finns kvar, släpper vi givetvis in även de som inte bokat biljett i förväg.

Nässjö pastorsexpedition nås lättast på telefon måndag-tisdag, torsdag-fredag klockan 10-13 samt på onsdagar 13-16, men kan vissa dagar även nås utanför dessa telefontider.

* * * * *

Onsdag 1 juli kl. 19.00
Norra Sandsjö kyrka
Kammarmusik med Trio Zene; Emma Thimberg, klarinett, Eva-Marie Nilsson, piano, och Monika Gango, violoncell, bjuder på vackra klassiska klanger.

Torsdag 2 juli kl. 19.00
Nässjö kyrka
”Kom sköna, höga sommarsol” - sommartoner med Christina Ekström, sopran, och Carl-Gustav Ekström, orgel.

Onsdag 8 juli kl. 19.00
Bodafors kyrka
”I Duvemåla hage” - med sång, piano och flöjt framför Ellen Bertilsson och Alva Stahl sånger ur musikalen Kristina från Duvemåla.

Torsdag 9 juli kl. 19.00
Visor i jazz- & folkton
med Linnea Höljfors, Gabriel Lundegård och Jakob Höljfors.

Lördag 11 juli kl. 19.00
”Sommar” - Flauto con spirito
med Boel Garton, flöjt, Martina Stenman, flöjt & sång, och Per-Åke Wennerberg, piano & flygelhorn.

Onsdag 15 juli kl. 19.00
Norra Sandsjö kyrka
Blåst musik med Bleckout - niomannaorkester från Oskarshamn på sommarmusikturné i de småländska trakterna.

Torsdag 16 juli kl. 19.00
Nässjö kyrka
Sånger om skapelsen och kärleken. Petra Nilsson, sopran, och Eva-Marie Nilsson, piano & orgel.

Onsdag 22 juli kl. 19.00
Bodafors kyrka
”Mellan himmel och jord” - sommarmusik och visor tillsammans med klassisk gitarrmusik. Rasmus Ringborg, sång, och Samuel Edvardsson, gitarr.

Torsdag 23 juli kl. 19.00
Nässjö kyrka
Ljuv kammarmusik med Trio de Luxe; Marie Louise Sjöberg, violin, Erik Sunnerstam, flöjt, och Lena Müller, cello.

Lördag 25 juli kl. 19.00
Malmbäcks kyrka
Peter Lönnerberg, cembalo, och Göran Danielsson, viola da gamba, bjuder oss på musik av Corelli, Agrell, Abel samt anonyma verk från Kalmar länsmuseum.

Onsdag 29 juli kl. 19.00
Nordiska klanger
Tenoren Anders Nilsson och pianisten Daniel Beskow framför ett program med romanser och pianostycken från våra grannländer.

Torsdag 30 juli kl. 19.00
Nässjö kyrka
Toner i sommarkvällen med Johan Hall, sång, och Kerstin Johansson, piano.

Onsdag 5 augusti kl. 19.00
Bodafors kyrka
Anna-Karin och Micke Ahlstedt framför ett blandat program med olika visor och låtar.

Torsdag 6 augusti kl. 19.00
Programändring
Denna sommarkvälls program framförs av Matilda Ambré, sång, och Philip Wareborn, piano.

Fredag 7 augusti kl. 19.00
Almesåkra kyrka
Alma Dybelius & Maria Säll vill tillsammans bjuda er på en oförglömlig kväll med sång och musik som berör.

Lördag 8 augusti kl. 19.00
Programändring.
Kvällens program framförs av Hans Wikström, piano, Erik Sunnerstam, flöjt, och Karin Frölén, sång. Musik av Hans Wikström.

Söndag 9 augusti kl. 17.00 - OBS tiden.
Forserums kyrka
”Den gode herden” Sara, Olof, Hugo och Siri Häggbom bjuder på sång, piano, trumpet, tvärflöjt och saxofon.

Onsdag 12 augusti  kl. 19.00
Norra Sandsjö kyrka
”Två röster och en orgel” med Bodil och Nils-Gunnar Karlson och Kerstin Johansson.

Torsdag 13 augusti kl. 19.00
Nässjö kyrka
Noa Edwardsson med band bjuder oss på en blandad repetoar med fokus på jazz och funk.

Torsdag 20 augusti kl. 17.00 och 19.00
Nässjö kyrka
Musikalartisten Pierre Hagman & hans vänner gästar oss och bjuder på en musikkväll, fylld av hopp och glädje. Obs! Två framträdanden.

Lördag 22 augusti kl. 17.00 - OBS tiden.
Fredriksdals kyrka

Klostercafé med avslutande helgsmålsbön. En salig blandning av klassisk musik och visor. Ann-Christin Olsson, blockflöjt, och Lena Widén, sång och piano.

Bild: Natalia L/IKON