Nässjö pastorat söker dig präst som vill jobba mitt på småländska höglandet

Svenska kyrkan i Nässjö pastorat söker dig präst, öppen, nyfiken och trygg i sin person, som vill vara med och bygga kyrka och församling.

Nässjö pastorat består av 6 församlingar; Almesåkra, Barkeryd-Forserum, Bringetofta, Malmbäck, Norra Sandsjö och Nässjö församlingar. I pastoratet finns både stad och landsbygd, ett rikt förenings- och hembygdsliv, mångkulturella miljöer och en rik och levande ekumenik där många olika samfund samverkar.

I pastoratet bor ca 27 000 invånare, varav nästan 17 000 kyrkotillhöriga. Tillsammans är vi ca 60 anställda som jobbar på olika platser inom pastoratet, varav ca 25 jobbar imed församlingsverksamheten.

Här finns goda kommunikationer, vacker natur, en god bostadsmarknad och flera grund- och gymnasieskolor. Nässjö pastorat är centralt placerat på småländska höglandet med närhet till tre högskolor i Jönköping, Linköping och Växjö, liksom sjukhus i Jönköping och Eksjö.

***

Hej - är du vår nya präst?

Svenska kyrkan i Nässjö pastorat söker dig präst, öppen, nyfiken och trygg i sin person, som vill vara med och bygga kyrka och församling. Du behöver både kunna jobba självständigt och i olika gruppkonstellationer tillsammans med kollegor.

Vi har fn två lediga tjänster:

Norra Sandsjö/Bodafors och Almesåkra församlingar – med verksamhetsansvar

Som verksamhetsansvarig komminister sitter du i församlingsråden i båda dessa landsortsförsamlingar i södra delen av Nässjö pastorat. Vi ser gärna att du har arbetsledande erfarenheter. Tjänsteställe är Bodafors.

Nässjö - diakoniinriktning

Tillsammans med ett flitigt diakoniarbetslag kommer du som komminister möta människor i livets vardag. I denna tjänst kommer du också att ha verksamhetsansvar för Nässjö församling och vara del av församlingsrådet i Nässjö. Vi ser gärna att du har arbetsledarerfarenhet. Tjänsteställe är Nässjö.

***

Du kommer ha ett huvudsakligt tjänsteställe, Nässjö eller Bodafors, men alla tjänsterna är anställningar i pastoratet, vilket betyder att du kommer förflytta dig mellan våra olika församlingar ibland. Därför är det ett krav att du har B-körkort och tillgång till bil. I tjänsterna ingår såklart gudstjänster, kyrkliga handlingar och andra vanliga prästerliga uppgifter. Det är också en fördel om du har god datorvana, då mycket av vår kommunikation idag sker digitalt.

Samtliga tjänster är 100 %.

Tillträde:
enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsterna lämnas av:
kyrkoherde Clas Jonsson på telefon 0380-777 01.

Fackliga företrädare:
KyrkA: Fredrik Hollertz telefon 036-31 36 01.
Vision: Helena Fyhr Abrahamsson, telefon 0470-70 48 65.

Välkommen med din ansökan och ditt CV idag. Vi gör ett urval och intervjuer löpande, så därför kommer vi att tillsätta tjänsterna så snart vi kan.

Ansökan skickas till
Svenska kyrkan Nässjö pastorat, Mariagatan 20, 571 32  NÄSSJÖ
eller på epost nassjo.pastorat@svenskakyrkan.se.

Märk brev/epost med ”ANSÖKAN”, och var tydlig i din ansökan om vilken eller vilka tjänster du är intresserad av.