Foto: Mattias Hjalmarsson/IKON

Ledig tjänst: Präst (100%) i Nässjö pastorat

Svenska kyrkan i Nässjö pastorat söker dig präst, som vill vara med och bygga kyrka och församling i Barkeryd-Forserums församling.

Nässjö pastorat består av 6 församlingar; Almesåkra, Barkeryd-Forserum, Bringetofta, Malmbäck, Norra Sandsjö och Nässjö församlingar. I pastoratet finns både stad och landsbygd, ett rikt förenings- och hembygdsliv, mångkulturella miljöer och en rik och levande ekumenik där många olika samfund samverkar. 

I pastoratet bor ca 27 000 invånare, varav nästan 16 000 kyrkotillhöriga. Tillsammans är vi ca 60 anställda som jobbar på olika platser inom pastoratet, varav ca 25 jobbar imed församlingsverksamheten. 

***

Hej - är du vår nya präst? 

Svenska kyrkan i Nässjö pastorat söker dig präst, öppen, nyfiken och trygg i sin person, som vill vara med och bygga kyrka och församling, och jobba som verksamhetsansvarig präst till Barkeryd-Forserums församling med tätorterna Forserum, Fredriksdal och Äng. Du behöver både kunna jobba självständigt och i olika gruppkonstellationer tillsammans med kollegor.

Här sitter du med i Barkeryd-Forserums församlingsråd och har ditt huvudsakliga tjänsteställe i Forserum, men som anställd i pastoratet kommer du också förflytta dig mellan våra 6 olika församlingar ibland. Därför är det ett krav att du har B-körkort och tillgång till bil. I tjänsterna ingår såklart gudstjänster, kyrkliga handlingar och andra vanliga prästerliga uppgifter. Det är också en fördel om du har god datorvana, då mycket av vår kommunikation idag sker digitalt.

Tjänsten är 100 %.

Tillträde:
Snarast, enligt överenskommelse.

Frågor: 
Kontakta  vår kyrkoherde Clas Jonsson telefon 0380-77701. 

Ansökan: 
Vi vill ha din ansökan senast den 29 december 2021. Skicka den till Nässjö pastorat, Mariagatan 20, 571 32 NÄSSJÖ eller via epost till nassjo.forsamling@svenskakyrkan.se.

Märk med Ansökan präst.