Nässjö pastorat Besöksadress: Mariagatan 20, 57132 NÄSSJÖ Telefon: +46(380)76400 E-post till Nässjö pastorat

Sångarglädje, Malmbäck

"Vi gör skäl för namnet, för glädje är det utmärkande draget för vår sånggrupp".

Vi träffas i regel två tisdagar i månaden, klockan 18.00 i Malmbäcks församlingshem.

Alla sjunger samma stämma. Stämsång förekommer inte annat än i duettsång, vilket har blivit ett pikant inslag i repertoaren. Herrar och damer "delar på en sång" så att damerna sjunger en vers och herrarna nästa vers. På detta sätt skapas en variation som slagit väl ut.

Ibland blir det enbart musik mellan ett par versar och då med cittra, dragspel och piano. Någongång har vi en inlånad basist med, som ger en extra skjuts åt sången. Man kan utan att skryta påstå att Sångarglädje gör skäl för namnet, för glädje är just ett utmärkande drag vid gruppens sångframträdanden.

Tidvis har vi ett rätt späckat uppsjungningsprogram utöver våra övningar. Vi sjunger förutom i gudstjänster i pastoratets kyrkor även vid dagledigsamlingar i kyrkor utanför vårt eget pastorat.

Den sociala gemenskapen vårdar vi ömt genom att efter varje övning samlas kring kaffeborden och avnjuta gemensam fika, som man turas om att bjuda på. Vi har verkligen trevligt när vi är tillsammans.

Höstterminen avslutas med ett julbord, som vi själva står för av knytkalasmodell. Det julbordet har alla fördelar - mycket, mycket gott och dessutom lagom stort. Det är värt att vara med i Sångarglädje av bara den orsaken. Sångröst är givetvis en merit i sammanhanget.

Välkommen att pröva på denna form av samvaro - sång, kaffe och trivsel.

Körledare: Lindor Linden