Mötesplatser

Församlingen består av många mötesplatser, men här finns två öppna samlingar för dig som vill träffa andra. Välkommen!

Fellingsbro

Mötesplatsen Fellingsbro
Tid: Måndagar kl 17.30-19.30. M
atbanken öppen 17.30-18
Plats: S.t Olofsgården, Doktorsvägen 6, Fellingsbro

Frövi

Mötesplatsen Frövi
Tid: Torsdagar kl. 13.00-15.00. Matbanken öppen 14.30-15
Plats: Församlingshemmet, Centralvägen 90

Sam Pettersson 0581-378 59, Hosein Aidinnezhad 0581-378 67

De här kvällarna har varit till stor glädje för oss!

"På måndagskvällar är församlingshemmet vid Näsby kyrka öppet för alla som vill ha en stunds gemenskap och vill umgås någon eller några timmar. Hit har många nyanlända Frövibor sökt sig för att lära känna andra och, i vissa fall, lära sig språket.

Vi har deltagit i denna verksamhet under några år och vill gärna att fler upptäcker hur trevligt det är att skapa en gemenskap med andra människor och deras kultur.

Kvällens innehåll kan variera. Ofta sitter vi och pratar men ibland spelar vi spel, bakar eller har en annan gemensam aktivitet. Och fikar gör vi varje gång.

Vi har lärt känna andra människor och deras kulturer och fått berätta om vårt lands seder och bruk. Det har blivit många roliga tillfällen då vi, utan att kunna varandras språk, ska göra oss förstådda. Vi får använda alla sätt vi kan komma på för att kommunicera. De här kvällarna har varit till stor glädje för oss.

Kom gärna hit och upplev stämningen!"

Annhelen och Christina