Vi söker just nu komminister och kantor!

välkommen till oss!

Näsby Fellingsbro pastorat består av två tätorter, Frövi och Fellingsbro, med omgivande landsbygd. Det går bra att pendla hit från Örebro, Arboga och Lindesberg.
Många människor är engagerade i våra två församlingar, Näsby och Fellingsbro. Vi har ett rikt och aktivt körliv, många asylsökande att möta, barn- och ungdomsverksamhet, fyra syföreningar och en stor grupp volontärer. Vi arbetar bl.a. med gudstjänstutveckling, mötesplatser och integration.
Pastoratet har 3 kyrkor och två församlingshem, knappt 5 000 tillhöriga och ca 15 kompetenta medarbetare.

Komminister 100%

Vår församlingspräst har bytt tjänst inom pastoratet. Därför söker vi en komminister som ska leda gudstjänster och kyrkliga handlingar, arbeta med konfirmander och vuxenverksamhet, leda samtals- och sorgegrupper och arbeta brett och kreativt i ett levande församlingsliv.

Du tycker om att samarbeta, är lyhörd, flexibel och teologiskt genomtänkt och vill finnas med mitt bland människor i vår bygd, bygga broar och skapa kontakter.

Ansökan

Kvalifikationer som fordras är behörighet till komministertjänst i Svenska kyrkan. Du ska ha körkort och tillgång till bil. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten är tillsvidareanställning och heltid.

Kantor 80%

Vi söker en kantor som ska arbeta i hela vårt pastorat men med särskilt fokus på Fellingsbro församlings musik- och körliv. Här finns en gospelkör med bred repertoar som väntar på sin körledare. Här finns en utomordentligt fin och välljudande orgel i vackra Fellingsbro kyrka. Här finns utrymme att utveckla vår spirande barnkörsverksamhet och behov av musikalisk kompetens i konfirmandarbetslaget. Du får stora möjligheter att själv utforma tjänsten utefter de gåvor du bär i samarbete med din kantorskollega. Att spela orgel och piano vid gudstjänster och kyrkliga handlingar inom hela pastoratet ingår i tjänsten.

Ansökan

Kvalifikationer som fordras är kantorsexamen och/eller erfarenhet av att arbeta i församling som musiker. Du ska ha körkort och tillgång till bil. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten är tillsvidareanställning och 80% av heltid.

För båda tjänsterna:

Välkommen med ansökan som innehåller ett personligt brev och CV.

Sista ansökningsdag 24/2

Skicka ansökan till båda tjänsterna till: nasbyfellingsbro.pastorat@svenskakyrkan.se

Näsby Fellingsbro pastorat
Doktorsvägen 6
732 71 Fellingsbro
Märk kuvertet med ”Ansökan präst-tjänst” eller ”Ansökan kantors-tjänst”.

Ange löneanspråk i ansökan

Har du frågor om tjänsterna kan du kontakta kyrkoherde Kristin Kalmelid 0581-378 55

Fackliga företrädare:

Lena Andersson Englund, KyrkA 070-692 48 00