Lediga tjänster

Vi söker en diakon som vill leda pastoratets diakonala arbete i en föränderlig tid. Varmt välkommen med din ansökan.

Näsby Fellingsbro pastorat består av två tätorter, Frövi och Fellingsbro, med omgivande landsbygd. Det går bra att pendla hit från Örebro, Arboga och Lindesberg. Många människor är engagerade i våra två församlingar, Näsby och Fellingsbro. Vi har fyra syföreningar och en stor grupp volontärer, många nyanlända att möta, ett rikt och aktivt körliv samt barn- och ungdomsverksamhet. Vi arbetar bl.a. med mötesplatser, integration och gudstjänstutveckling. Pastoratet har 3 kyrkor och två församlingshem, knappt 5 000 tillhöriga och ca 15 kompetenta medarbetare.

Diakon 100%

Vi söker dig som vill leda pastoratets diakonala arbete i en föränderlig tid.

Vi behöver en ledare som vill kartlägga och strategiskt utveckla församlingarnas arbete på det diakonala området.

Mycket diakonalt arbete utförs av volontärer och övrig personal i uppvaktningsgrupper, promenadgrupper, mötesplatser, samtalsgrupper, sopplunchgrupp, internationella gruppen osv. Vi söker dig som vill leda och stödja människor i deras insatser, utveckla befintligt arbete såväl som skapa nya former för arbetet.

Utåtriktat arbete och samverkan med orternas övriga aktörer inom det sociala området är viktigt – föreningar, skola, studieförbund – särskilt kring integrationsarbete. I tjänsten ingår också samtalsstöd  och ekonomiskt bistånd till enskilda.

Ur församlingsinstruktionen:

”Diakonins uppdrag handlar om att samla krafter för ett gemensamt arbete där många är delaktiga och där människor bemyndigas och upprättas. Samverkan med andra samhällsaktörer är nödvändig.”

Ansökan

Du är diakonvigd i Svenska kyrkans ordning. Du ska ha körkort och tillgång till bil. Tillträde efter överenskommelse. Tjänsten är tillsvidareanställning och heltid.

Välkommen med ansökan som innehåller ett personligt brev, CV och referenspersoner.

Skicka ansökan till:
nasbyfellingsbro.pastorat@svenskakyrkan.se

Näsby Fellingsbro pastorat
Doktorsvägen 6
732 71 Fellingsbro
Märk kuvertet med ”Ansökan diakon-tjänst”.

Ange löneanspråk i ansökan.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta kyrkoherde Kristin Kalmelid 0581-378 55

Fackliga företrädare:

Lena Andersson Englund, KyrkA 070-692 48 00