Just nu söker vi en kantor!

Kantor 80%

Näsby Fellingsbro pastorat består av två tätorter, Frövi och Fellingsbro, med omgivande landsbygd. Det går bra att pendla hit från Örebro, Arboga och Lindesberg. Många människor är engagerade i våra två församlingar, Näsby och Fellingsbro. Vi har ett rikt och aktivt körliv,  barn- och ungdomsverksamhet, många asylsökande att möta och ett genuint intresse för musik och sång hos församlingsborna. Vi arbetar bl.a. med gudstjänstutveckling, mötesplatser och integration. Pastoratet har 3 kyrkor och två församlingshem, knappt 5 000 tillhöriga och ca 15 kompetenta medarbetare.

Vi söker en kantor som ska arbeta i hela vårt pastorat men med särskilt fokus på Näsby församlings musik- och körliv. Här finns en utomordentligt välljudande kyrkokör som behöver en körledare och en trevlig allsångskör. Här finns ett stort intresse för konsertverksamhet och många möjligheter att sprida sång och musik bland barn- och ungdom, på träffar med äldre och bland asylsökande och nyanlända. I tjänsten ingår också att på anstalten Hinseberg leda ett sångprojekt en kort period före jul.

Att spela orgel och piano vid gudstjänster och kyrkliga handlingar inom hela pastoratet ingår i tjänsten. Arbetet är schemalagt även till kvällar och helger. Du deltar i hela pastoratets gemensamma aktiviteter.

Du har minst kantorsexamen.
Du har god kännedom om Svenska kyrkans organisation och liv.

Personliga förmågor
Samarbetsförmåga
Lätt att få kontakt med människor
Kreativitet
Strukturerad
Servicekänsla
Ekonomisk medvetenhet.
Du har förmågan att leda och motivera andra för att nå gemensamma mål och skapa engagemang.

Ansökan
Kvalifikationer som fordras är kantorsexamen. Meriterande är erfarenhet av att arbeta i församling som musiker, körpedagogisk utbildning/fortbildning och erfarenhet av att arbeta med barn och ungdom. Du ska ha körkort och tillgång till bil. Tillträde efter överenskommelse. Tjänsten är tillsvidareanställning och 80% av heltid.

Välkommen med ansökan som innehåller ett personligt brev, CV och löneanspråk.

Vi kontaktar sökande löpande.

Skicka ansökan till:
nasbyfellingsbro.pastorat@svenskakyrkan.se

Näsby Fellingsbro pastorat
Doktorsvägen 6
732 71 Fellingsbro
Märk kuvertet eller mejlet med ”Ansökan kantorstjänst”

Fackliga företrädare:
Leif Hesselgren, KMR, 070-343 79 12