Just nu söker vi en kantor!

Kantor 80%

Näsby Fellingsbro pastorat består av två tätorter, Frövi och Fellingsbro, med omgivande landsbygd. Det går bra att pendla hit från Örebro, Arboga och Lindesberg. Många människor är engagerade i våra två församlingar, Näsby och Fellingsbro. Vi har ett rikt och aktivt körliv,  barn- och ungdomsverksamhet, många asylsökande att möta och ett genuint intresse för musik och sång hos församlingsborna. Vi arbetar bl.a. med gudstjänstutveckling, mötesplatser och integration. Pastoratet har 3 kyrkor och två församlingshem, knappt 5 000 tillhöriga och ca 15 kompetenta medarbetare.

Vi söker en kantor som ska arbeta i hela vårt pastorat men med särskilt fokus på Näsby församlings musik- och körliv. Här finns en utomordentligt välljudande kyrkokör som behöver en körledare och en trevlig allsångskör. Här finns ett stort intresse för konsertverksamhet och många möjligheter att sprida sång och musik bland barn- och ungdom, på träffar med äldre och bland asylsökande och nyanlända. I tjänsten ingår också att på anstalten Hinseberg leda ett sångprojekt en kort period före jul.

Du får stora möjligheter att själv utforma tjänsten utefter de gåvor du bär i samarbete med din musikerkollega. Att spela orgel och piano vid gudstjänster och kyrkliga handlingar inom hela pastoratet ingår i tjänsten. Arbetet är schemalagt även till kvällar och helger. Du deltar i hela pastoratets gemensamma aktiviteter.

Kvalifikationer
Du har kantorsexamen och god kunskapsbas att leda körer i alla åldrar. Du har god kännedom om Svenska kyrkans organisation och liv.

Personliga förmågor
Du har god samarbetsförmåga och kraft till flexibilitet och kreativitet och är strukturerad i ditt arbetssätt med en hög servicekänsla och ett relationsskapande fokus. Du är tydlig i din kommunikation och har en ekonomisk medvetenhet. Du har förmågan att leda och motivera andra för att nå gemensamma mål och skapa engagemang.

Ansökan
Kvalifikationer som fordras är kantorsexamen. Meriterande är erfarenhet av att arbeta i församling som musiker, körpedagogisk utbildning/fortbildning och erfarenhet av att arbeta med barn och ungdom. Du ska ha körkort och tillgång till bil. Tillträde 14/4 eller efter överenskommelse. Tjänsten är tillsvidareanställning och 80% av heltid.

Välkommen med ansökan som innehåller ett personligt brev, CV, löneanspråk och utdrag ur belastningsregistret. Sista ansökningsdag 20/3 2020.
Skicka ansökan till:
nasbyfellingsbro.pastorat@svenskakyrkan.se
Näsby Fellingsbro pastorat, Doktorsvägen 6, 732 71 Fellingsbro
Märk kuvertet eller mejlet med ”Ansökan kantors-tjänst”

Kyrkvaktmästare 100%, tillsvidare

Näsby Fellingsbro pastorat har 3 kyrkor, 4 kyrkogårdar och två församlingshem, knappt 5.000 tillhöriga och ca 15 kompetenta medarbetare.

Som kyrkvaktmästare arbetar du i både inre och yttre tjänst.

Arbetsuppgifterna består av sedvanliga kyrkvaktmästaruppgifter, såsom skötsel, drift och underhåll av kyrkogårdar, grönytor, kyrkor och andra fastigheter. Tjänstgöring vid gudstjänster, bisättning och kyrkliga handlingar. I perioder vikariera som arbetsledare då ordinarie arbetsledare inte finns på plats. Lokalvård ingår liksom tjänstgöring på helger, ca 1-2 helger per månad. Vi ser gärna att du har ett öga för kyrkorummet och dess inredning och utformning.

B-körkort och gymnasieutbildning har du.
Du är medlem i Svenska kyrkan samt delar dess tro och värderingar.

Meriterande är:

• erfarenhet av att vara arbetsledare

• intresse för ljudteknik

• förmåga att hantera mjukvara, lätthet att använda datorprogram

• god känsla för kyrkorummet

• god samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt

• förmåga att möta människor i olika livsskeden och situationer

• grävmaskinsutbildning

• kunskaper om felsökning av maskiner och fastigheter

• intresse för kyrkogårds- och parkarbete

Ansök med CV och personligt brev till: nasbyfellingsbro.pastorat@svenskakyrkan.se
eller Näsby Fellingsbro pastorat, Doktorsvägen 6, 732 71 Fellingsbro