Vi söker komminister!

välkommen till oss!

Näsby Fellingsbro pastorat består av två tätorter, Frövi och Fellingsbro, med omgivande landsbygd. Det går bra att pendla hit från Örebro, Arboga och Lindesberg.
Många människor är engagerade i våra två församlingar, Näsby och Fellingsbro. Vi har ett rikt och aktivt körliv, många asylsökande att möta, barn- och ungdomsverksamhet, fyra syföreningar och en stor grupp volontärer. Vi arbetar bl.a. med gudstjänstutveckling, mötesplatser och integration.
Pastoratet har 3 kyrkor och två församlingshem, knappt 5 000 tillhöriga och ca 15 kompetenta medarbetare.

Komminister 100%

Vår församlingspräst har bytt tjänst inom pastoratet. Därför söker vi en komminister som ska leda gudstjänster och kyrkliga handlingar, arbeta med konfirmander och vuxenverksamhet, leda samtals- och sorgegrupper och arbeta brett och kreativt i ett levande församlingsliv.

Du tycker om att samarbeta, är lyhörd, flexibel och teologiskt genomtänkt och vill finnas med mitt bland människor i vår bygd, bygga broar och skapa kontakter.

Ansökan

Kvalifikationer som fordras är behörighet till komministertjänst i Svenska kyrkan. Du ska ha körkort och tillgång till bil. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten är tillsvidareanställning och heltid.

Välkommen med ansökan som innehåller ett personligt brev och CV.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta kyrkoherde Kristin Kalmelid 0581-378 55

Skicka ansökan till: nasbyfellingsbro.pastorat@svenskakyrkan.se

Näsby Fellingsbro pastorat
Doktorsvägen 6