Berätta din historia

Alla människor har en historia värd att berättas, värd att skrivas ner. Om man inte får träffa andra människor har man mera tid att skriva och berätta, för sin egen skull och för andras.

Write Your Self (Skriv Dig Själv) är en metod för att våga skriva och våga dela sin historia. Den är ursprungligen utvecklad för att vara en hjälp i traumabearbetning och lägger stor vikt vid att göra skrivandet enkelt och lustfyllt, även om man skriver om jobbiga saker. Den innehåller en hel del vanliga skrivövningar men också nyttigheter om hur man kommer igång, om att lära känna sig själv som skribent och om att strukturera skrivandet. Den här kursen innehåller tio övningar vilka är anpassade särskilt för dig som inte är van att skriva. Fokus ligger på att våga dela det du skrivit med någon annan (med prästen Carina Särnqvist) och på att sätta ord på din livsberättelse. Du får den första övningen när du anmält dig. Din anmälan behöver innehålla namn, adress, mailadress (om du har) och uppgifter om när du är född. Maila carina.sarnqvist@svenskakyrkan.se eller skriv till Carina Särnqvist, Näsby o Fellingsbro församlingar, Doktorsvägen 6, 732 71 Fellingsbro.

Varje övning har ett tydligt syfte och kommer att innehålla flera alternativ så du kan välja det alternativet som du är mest lockad av. Du utför uppgiften i lugn och ro, sedan mailar eller postar du det du har skrivit samt eventuella frågor/tankar till Carina som läser och svarar dig samt ger dig en ny uppgift. Du får gärna berätta lite om dig själv och om vad du vill ha hjälp med när du anmäler dig. Vad är det som får dig att vilja skriva? Du kan naturligtvis sluta kursen när du själv vill.

De här skrivövningarna faller under den tystnadsplikt som en präst har men observera att viinte kan garantera fullständig sekretess om t.ex. ett brev skulle komma på avvägar hos Postnord eller en e-mailserver bli hackad.

Hoppas att du vill vara med!