Pride i Nacka församling

Fira kärleken tillsammans med Nacka församling

I vårt värdegrundsarbete har vi alltid fokus på jämställdhet. Alla har rätt att få en jämlik behandling oavsett kön, etnicitet, religion, sexuell läggning och fysisk eller psykisk funktionsvariation.

Nacka församling stöttar Prideveckans viktiga opinionsarbete och färglada fest och vill arbeta för att bli en ännu mer inkluderande kyrka! Därför flaggar vi med Prideflaggan i Fisksätra och som alltid har vi en regnbågsbanderoll i Nacka kyrka och den stora regnbågsmålningen som leder in i Älta kyrka.

Störst av allt är kärleken och nu firar vi Pride i Nacka församling. Välkommen!

Mässa i regnbågens färger

Söndag 7 augusti 11.00 i Gläntan

Välkommen att fira mässa utomhus med nattvard och gemenskap! Bli påmind om Guds ord och att du är skapad till Guds avbild; unik, värdefull och älskad. Kom med din nyans och blomma ut i regnbågskyrkan och den mångfald vi i Nacka församling strävar efter att vara.

Sommarkväll i regnbågens färger

Söndag 7 augusti 17.00 i Älta kyrka

Följ regnbågen in till Älta kyrka där vi deltar i en inkluderande andakt, följt av regnbågsfika och gemenskap! Kom som du är och känn dig hemma som den du är skapt att vara!

Konstutställning: Pride against prejudice

I Nacka kyrka under augusti månad

Ingen människas upplevelse är den andra lik, men känslorna vi går igenom är likadana - även om världen utsätter vissa för en hårdare kamp än andra. Genom en regnbåge av färger skildras känslor och upplevelser som HBTQI-personer går igenom i dagens samhälle. Konstnären är Nacka församlings alldeles egna kommunikationsassistent Elina Mikkola som med sina illustrationer arbetar med regnbågens alla färger och känslor.

Missa inte att hämta er en egen Gud älskar oss-folder från någon av våra kyrkor!

Där kan du läsa och lära dig mer om HBTQI, reflektera kring diskussionsfrågor och lära känna några kristna HBTQI-personer från Nacka församling.