Nacka församling Besöksadress: G:a Värmdövägen 14 b, 13137 Nacka Postadress: Box 31, 13106 Nacka Telefon: +46(8)54606100 E-post till Nacka församling Webbplats

Behöver du någon att prata med?

Du är inte ensam. Vi upplever nog alla någon gång att vi behöver någon som lyssnar. Ofta vänder vi oss till vänner eller någon i vår närhet. Ibland räcker inte det. Då kan det kännas bra att prata med någon utomstående som har tid att lyssna och kan ge professionellt stöd. Det kan ge dig nya sätt att se på din situation.

Samtal med präst eller diakon

Du kan alltid höra av dig till en diakon eller präst och boka tid för samtal. Om du vill kan du vara helt anonym; allt som sägs i samtalet stannar mellan dig och diakonen/prästen. Det finns inga regler om vad samtalen ska handla om, inget är för smått eller stort. Det är du som väljer vad du vill prata om. Du behöver inte vara troende eller tillhöra Svenska kyrkan. Både präster och diakoner har tystnadsplikt. Välkommen att höra av dig till en präst eller diakon i Nacka församling, här hittar du alla kontaktuppgifter.

Maila, ring eller chatta med jourhavande präst

Nu kan du kontakta jourhavande präst direkt på webben. Du kan välja om du vill ringa, maila eller chatta. Tanken är att göra det lättare för flera människor att ta kontakt. Många unga tycker det känns lättare och mer anonymt att chatta eller maila. Men tjänsterna underlättar även för hörselskadade och människor med funktionshinder som t.ex. sociala fobier.

Telefon
Jourhavande präst är tillgänglig kl 21.00-06.00 alla dagar året runt. Ring 112 och säg att du vill prata med jourhavande präst.

Mail och Chatt
Du kan chatta eller skriva anonyma mail till jourhavande präst. Chatten är öppen kl 20.00-00.00. Jourhavande präst har alltid tystnadsplikt och den nya sajten är gjord för att garantera din anonymitet och säkerhet.

Kyrkans samtalscenter i Nacka
08-546 06 111 (telefonsvarare)

Kyrkans samtalscenter i Nacka erbjuder samtalsstöd för dig som behöver samtala med någon om din livssituation. Det kan handla om separation, nya faser i livet, sorg, arbetslöshet, familjerelaterade konflikter eller något annat som är svårt just nu.
Läs mer om Kyrkans samtalscenter i Nacka här.