Konserter i Nacka kyrka, Älta kyrka & Fiskätra kyrka

Välkommen till höstens rika konsertutbud i Nacka församling med en blandad repertoar för alla musikälskare!

Nacka kyrka

Söndag 24 september kl 18.00
Music for a while
Nacka Kammarkör sjunger a cappella med ett nordiskt-baltiskt program. Per Rönnblom, dirigent. Fri entré

Söndag 1 oktober kl 18.00
Invigningskonsert
Nacka kyrkas läktarorgel har kompletterats med nya digitala stämmor. Organisten Stefan Therstam lockar fram klanger du inte hört förut. Förfriskningar i pausen, fri entré.

Söndag 8 oktober kl 18.00
Körkonsert
Svensk romantisk kyrkomusik 1880-1920. Verk av August Söderman, Emil Sjögren, Harald Fryklöf och Otto Olsson. Elin Skorup, sopran. Nacka Kyrkokör, Vivi Boozon, orgel, Per Rönnblom dirigent. Fri entré.

Söndag 15 oktober kl 15.00
Familjekonsert - musiksagan ”Peter och vargen”
Musiksagan Peter och vargen av Sergej Prokofiev presenterar symfoniorkesterns olika instrument. Kom och lyssna till kyrkans stora orgel, som kan låta som en hel orkester. Ylva Jansson, berättare, Gunilla Werner, orgel, Barnkören under ledning av Heléne Romin Hammarström. Fri entré.

Söndag 15 oktober kl 17.00
Familjekonsert - musiksagan ”Peter och vargen”
Musiksagan Peter och vargen av Sergej Prokofiev presenterar symfoniorkesterns olika instrument. Kom och lyssna till kyrkans stora orgel, som kan låta som en hel orkester. Ylva Jansson, berättare, Gunilla Werner, orgel, Diskantkören under ledning av Heléne Romin Hammarström. Fri entré.

Söndag 22 oktober kl 14.00
Gospelkonsert
Joel Hallikainen - gospelkonsert på finska. Vapaa pääsy!/Fri entré

Söndag 22 oktober 18.00
Magnificat
Nacka Vokalensemble sjunger musik av rlando di Lasso, Heinrich Schütz, Lars Edlund, Sven-Erik Johansson m. fl.
Gunilla Werner, orgel, Emma Beskow, cello, Per Rönnblom, dirigent. Fri entré

Söndag 5/11 kl 16.00
Ein Deutsches Requiem
Sofie Asplund, sopran, Karl-Magnus Fredriksson, bas, Nacka kyrkokör, Nacka Kammarkör, Kungliga Hovkapellet, Per Rönnblom, dirigent. Biljetter: 120 kr. Förköp på församlingsexpeditionen Gamla Värmdövägen 14A eller Akademibokhandeln i Sickla eller Nacka forum från 4 oktober.

Söndag 12/11 kl 18.00
Requiem M. Duruflé
Nacka Ungdomskör och Kammarkören Euterpe under ledning av Annika Treborg Wennerström, Daniel Möller och Gunilla Werner. Maria Sanner, mezzosopran, Johan Wållberg, baryton, Emma Beskow, violoncell, Mathias Kjellgren, orgel.
Fri entré.

Lördag 2/12 kl 18.00
Adventstidens sånger
Nacka Kammarkör, Blåsarensemble, Per Rönnblom, dirigent.

Onsdag 6/12 kl 18.30
SuomiFinland100 konsert
Marielle Iivonen och Tony Iivonen

Söndag 10/12 kl 16.00
De minstas Luciahögtid
Alla barn som vill får vara med i Luciatåget. Barnkören och Vox Amoris under ledning av Heléne Romin Hammarström.

Onsdag 13/12 kl 18.30 och 20.30
Luciahögtider
Nacka kyrkas barn- och ungdomskörer under ledning av Heléne Romin Hammarström, Daniel Möller och Gunilla Werner. Entré/Biljettförsäljning

Söndag 17/12 kl 18.00
Julkonsert
Nacka vokalensemble, Per Rönnblom, dirigent.

Älta kyrka

Söndag 17/12 16.00
Julkonsert

Älta Cantaton under ledning av Charlotte Granberg.

Fisksätra kyrka

Söndag 17/9 17.00 Konsert med söndagsbön Johan Westre, piano, Annika Blomfeldt, cello.

Söndag 5/11 17.00 Konsert med söndagsbön, Susanne Francett, sång och violin, Eric Francett, kontrabas och Robert Öberg

Söndag 26/12 15.00 Konsert med söndagsbön Henrik Berg, piano, Michael Axelsson, sång.