Nacka församling söker krematorietekniker

Storkällans begravningsplats ligger i en vilsam och naturskön milö i Älta. Nu söker vi dig som vill arbeta i krematoriet och på kyrkogården.

Storkällans krematorium ligger i Älta på Storkällans begravningsplats och sköts av kyrkogårds­förvaltningen i Nacka församling. Krematoriet ligger vackert i tallskogen och är en modern anläggning med bra arbetsmiljö. Cirka 1300 kremationer utförs per år. Det finns två kapell varav det ena används som serveringslokal.

Vi erbjuder en tjänst fördelad på arbete i krematoriet och kyrkogårdsarbete.

I första hand:

• Utföra kremationer med tillhörande ask- och urnhantering.
  • Ta emot och transportera avlidna i kista.
  • Övervaka hela processen som består av kremering, rökgaskylning och rening, uppvärmning av fastigheter samt vidta åtgärder vid larm och onormal drift.
  • Hålla krematoriet, kapellet och närmaste utemiljön i städat skick.

Med tidigare erfarenhet eller efter vidareutveckling ingår även uppgifter som:

• Ingå i samtliga funktioner på krematoriet samt vara kapellvaktmästare.
  • Drift, skötsel, löpande tillsyn och underhåll av krematorieanläggningen, krematoriets inventarier och fastighet.
  • Administrativt arbete vid dator, för avläsning och inmatning i systemregister vid ärendehantering av avlidna.
  • Kontakter med begravningsbyråer och anhöriga.
  • Arbetsuppgifterna på kyrkogården är allmänt förekommande skötselarbete av grönytor och gravar.

Kvalifikationer
Flerårig yrkeserfarenhet av arbete på ett krematorium. Alternativt teknisk yrkeserfarenhet med stort intresse för att lära sig en ny bransch.
B-körkort.
Truckkort (ev. kan utbildning erbjudas).
Erfarenhet av parkarbete.
Utbildning inom området är meriterande.

Arbetet i krematoriet ställer höga krav på ordning, noggrannhet och säkerhet. Det är viktigt att kunna bemöta andra människor med respekt och värdighet.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För frågor, kontakta krematorieförståndare Jan Waldenström, 08-546 06 190 eller kyrkogårdschef Sabine Bouleau, 08-546 06 166.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, med start 30 oktober eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Välkommen in med din ansökan med meritförteckning via mail till sabine.bouleau@svenskakyrkans.se  senast 23 oktober.