Nacka församling Besöksadress: G:a Värmdövägen 14 b, 13137 Nacka Postadress: Box 31, 13106 Nacka Telefon: +46(8)54606100 E-post till Nacka församling Webbplats

Nacka församling söker krematorieföreståndare

Vi söker dig som är tekniskt kunnig, strukturerad och serviceinriktad. Du kommer ha övergripande ansvar för drift, vård och underhåll av teknisk utrustning och fastighet samt ansvar för personal och ekonomi.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, på Storkällans krematorium och kapell i Älta. Som föreståndare kommer du att leda, planera och administrera arbetet på krematoriet. I tjänsten ingår övergripande ansvar för krematoriets drift, vård och underhåll av teknisk utrustning och fastighet samt ansvar för personal och ekonomi.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start senast 29 maj 2017 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

• Ansvara för krematoriets och begravningskapellens ledning, planering och samordning på ett kvalitetsmässigt sätt enligt fastställda underhållsplaner, rutiner och föreskrifter.
  • Löpande tillsyn av hela processen som består av kremering, rökgaskylning och rening, uppvärmning av fastigheter samt vidta åtgärder vid larm och onormal drift.
  • Ansvara för vård och underhåll av krematoriets och kapellens inventarier och fastigheter. Delta i förekommande arbetsuppgifter på krematoriet och vid förrättningar i kapellet. Beställa material och tjänster för krematoriet inom ramen för din budget.
  • Se till att lagar, riktlinjer och regelverk som finns inom området efterföljs. Svara för att miljö­lagstiftningen inom verksamhetsområdet följs och genomsyrar verksamheten.
  • Ta fram miljöbesiktningsunderlag för krematoriet samt statistik över verksamheten.
    Administrativt dataarbete i krematoriets systemregister och ärendehantering.
  • Kontakter med begravningsbyråer, anhöriga och interna kontakter inom kyrkogårdsförvaltningen.
  • Aktivt arbeta för att drift- och kvalitetssäkra krematoriets verksamhet.
  • Arbetsmiljöansvar enligt delegation från kyrkogårdschefen.

Kvalifikationer

• Du har en teknisk utbildning eller liknande, med inriktning styr- och reglerteknik, kunskap om förbrännings- och rökgasprocesser och stort tekniskt intresse.
  • Du har god vana av att arbeta i datamiljö och goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
  • B-körkort och truckkort.
  • Intresse för ekonomi och administration.
  • Erfarenhet av arbete med miljöfrågor, gärna ha kunskap om miljöbalken.
  • Krematorieteknisk utbildning och kunskap om branschen ses som meriterande.

Arbetet ställer höga krav på ordning, noggrannhet och säkerhet. För att lyckas i den här rollen behöver du vara ansvarstagande och serviceinriktad samt ha god samarbets- och kommunikativ förmåga. Du behöver också vara strukturerad och noggrann med att rutiner följs på ett korrekt sätt. Du är flexibel och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Det är viktigt att du bemöter de människor du möter med respekt och värdighet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

Välkommen in med din ansökan med meritförteckning via mail till Sabine Bouleau senast 7 maj 2017.

Om du har frågor om tjänsten, kontakta krematorieförståndare Tommy Bergvall, 08-546 06 190, tommy.bergvall@svenskakyrkan.se eller kyrkogårdschef Sabine Bouleau, Sabine Bouleau, 08-546 06 166.

Om storkällans kapell och krematorium

Storkällans kapell och krematorium från 1970 är välkänt för sin arkitektur. Kapellet är ett cermonilokal som används både religiösa och borgerliga begravningsceremonier. Krematoriet är en toppmodern anläggning med stor kapacitet som betjänar stora delar av sydöstra Stockholm. Vi utför ca 1 250 kremationer per år.

Storkällans kapell och krematorium

Besöksadress: Storkällans väg 20, 138 40 Älta