Nacka församling

Prata med oss

Kontakt

Nacka församling Besöksadress: G:a Värmdövägen 14 b, 13137 Nacka Postadress: Box 31, 13106 Nacka Telefon: +46(8)54606100 E-post till Nacka församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Nacka församling söker en diakon

Vi söker dig som vill arbeta med människor i social utsatthet i en församling med ett stort ideellt engagemang.


Nacka församling omfattar Sicklaön, Fisksätra och Älta. Här bor ungefär 56.000 invånare och 30.000 är medlemmar i Svenska kyrkan. Vi bedriver ett brett diakonalt arbete och det finns ett stort nätverk av ideella krafter i verksamheten. Det är en verksamhet vi är måna om att både förvalta och utveckla. I församlingen finns totalt fem diakontjänster med olika geografiska ansvarsområden. Nu söker vi en diakon till Sicklaområdet i Nacka.


Om tjänsten
Vi söker dig som har ett särskilt intresse för åldrandets utsatthet och möjligheter och du har en tilltro till individens inneboende potential. Här finns utrymme för dig att utforska och arbeta fram nya sätt att möta människor, eftersom vi är en församling i ständig utveckling. I tjänsten ingår också att arbeta med enskilda samtal, sorgegrupper och diakonala mötesplatser. Du kommer att vara en del av ett arbetslag där du bidrar med ditt diakonala perspektiv. Tillsammans utvecklar vi verksamheten i Sicklaområdet med bland annat gudstjänstliv och verksamheter för barn och unga. 

Kvalifikationer
Du är antingen diakonvigd eller på väg mot diakonvigning inom Svenska kyrkan. 

Om tjänsten
Tillsvidareanställning, 100%

Tillträde
Tillträde 1 januari eller enligt överenskommelse.

Kontakt
Anna Hirsch, diakon
tel 08-546 06 146, Anna Hirsch 

Ylva Jansson, verksamhetsledare Sicklaön 
tel 08-546 06 138, Ylva Jansson 

Ansökan
Skicka din ansökan senast 27/10 till Nacka församling .