Någon att prata med

Vi finns där för dig på många olika sätt. En av dem är per telefon eller videolänk.

vill du att någon ringer dig?

Om du vill få någon att prata med per telefon så kan du anmäla dig till vår telefonlista. Volontärer ringer upp dig några dagar i veckan och ni kan prata om allt från vädret till Corona. Är du orolig för någon närstående så kan du tipsa dem om telefonlistan. 08-546 06 100.

toivoisitko jonkun soittavan sinulle?

Jos kaipaat keskustelukumppania, joka soittaa sinulle, voit ilmoittautua soittopalveluumme. Jos lähipiirissäsi on joku, josta kannat huolta, kerro hänellekin soittopalvelustamme. Vapaaehtoiset soittajamme ottavat sinuun yhteyttä ja voitte keskustella heidän kanssaan kaikenlaisista asioista säästä koronaan. Soita numeroon 08-546 06 100 ja kerro haluavasi keskustella suomeksi.

samtal med präst eller diakon

Du har alltid möjlighet att ha samtal med våra präster eller diakoner i församlingen via telefon eller videolänk. Du bokar enkelt ditt samtal på 08-546 06 111. Där talar du in ett röstmeddelande så blir du uppringd av en präst eller diakon.

jourhavande präst

Om du behöver hjälp när vi inte är tillgängliga finns jourhavande präst. Du kan ringa hen om du är ledsen, rädd, orolig eller känner dig ensam. Du når präst på telefonnummer 112 alla dagar 17-08.
Du kan också chatta eller skicka e-post. Läs
mer om de digitala alternativen på
svenskakyrkan.se/jourhavandeprast

informationstjänster för frågor om coronaviruset på flera språk

Du som har allmänna frågor om coronaviruset och covid -19, och talar något av språken arabiska, somaliska, persiska, tigrinja/amarinja och ryska, kan ringa telefonnummer 08-123 680 00.

De som svarar på frågorna arbetar som hälsokommunikatörer på Transkulturellt centrum i Stockholms län. Telefontiden är vardagar mellan klockan 9-12 och 13-15.